Exekutor - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Žádost o povolení splátek

Iveta Papežová, 13.02.2008 12:32:53

Dobrý den, podle rozhodčího nálezu jsem povinná jedné nejmenované společnosti zaplatit do tří dnů 20000,- s příslušenstvím. Jelikož jsem nezaměstnaná, žádala jsem společnost o povolení splátek. Dostala jsem telefonickou odpověď, že můj návrh firma v žádném případě nebude akceptovat a jestliže částku ihned nezaplatím, předají celou záležitost exekutorovi, chci se zeptat, zda je takový postup právně v pořádku a existuje nějaká cesta jak předejít exekuci? Pomohlo by začít splácet - i když půjde jen o malé splátky? Děkuji

Re: Žádost o povolení splátek

Mgr. Oldřich Topka, 13.02.2008 13:12:00

Dobrý den, jestliže bude mít firma v ruce pravomocný exekuční titul (ve Vašem případě rozsudek nebo platební rozkaz, který Vám ukládá povinnost zaplatit určitý dluh), pak má právo částku vymáhat jak uzná za vhodné. Jestliže se rozhodne řešit věc exekucí, pak s tím težko něco zmůžete. Dluh jste měla řešit ještě v době před podáním žaloby. Nechala jste to však zajít příliš daleko. Je otázkou jestli by jste se na splátkovém kalendáři nedomluvila následně s exekutorem. Ale v případě exekuce se Vám tato částka ještě znatelně navýší o odměnu exekutora a nikde nemáte záruku, že Vám budou splátky umožněny.

Exekutor

Zdenek Zajac, 13.02.2008 11:07:38

Dobry den

Rad bych se na Vas rad obratil s prosbou o pomoc pri jednani s Exekucnim uradem.

Je mou povinnosti platit nehorazne navyseny poplatek (28ooo Kc), pokud se mne urady snazili dostihnout na adrese, na niz nejsem roky hlaseny (nejmene od roku 2005)?

predem dekuji za odpoved,
Zdenek Zajac

Re: Exekutor

Mgr. Oldřich Topka, 13.02.2008 13:03:52

Dobrý den, jestliže Vám bylo uloženo uhradit náklady spojené s exekučním a soudním řízením, pak se jejich zaplacení těžko zprostíte. Ledaže by jste si sjednal právní zastoupení a zažaloval jste je. Popřípadě můžete také podat stížnost k exekutorské komoře ČR.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »