Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den potřebovala bych poradit, bydlíme s přítelem v pronájmu třetí měsíc, paní která nám byt pronájímá a taktéž bydlí ve stejném domě který ji patří, a kde jsou pouze tyto dva byty nam udělala vyučtování za tři měsíce podle kterého jsme dluzní 7900 na sluzbách coz je absolutně nemožné, zálohy jsme měli 3000kc,a jelikož přítel často cestuje,a já jsem také stále pryč jsme spíš myslely,že to bude dostatečně stačit, když ho moc nevyužíváme, máme jen běžné spotřeb.1 tv,1 pc, a bežné kuch. spotřebiče nic víc,topíme sice plynem,ale i tak se nám to nezdá.Vyučtování jsme neviděli,jen to co nám napsala ona,a dokonce,nám tam napsala,že jsme měli poč.stav elektřiny 1749,ale ve smlouvě máme uvedeno 1794, myslím si,že to mám bude mnohem více nesrovnalosti,je to prostě nemožné.Chtěla jsem se zeptat zda-li je možné se dozvědět pravdu,a chít po ní vidět listinu dle které dlužíme tolik peněz,zda tam budou uvedené poč.stavy,a také konečné.Předem vám moc děkuji za odpověď.Michaela.
Dobry den,
ziskal jsem byt urceny k privatizaci. Posloupnosti udalosti jsou takoveto. Nejdrive zaplatime rocni najemne a po roce ( nebo i drive ) muzeme zazadat o privatizaci. Nyni resim problem s odpojenym elektromerem. Kdo je povinen zaplatit zavedeni elektriky do bytu. Mesto mi rika, ze si to musim zaplatit sam, ale kdyz mam rocni najemne, tak mi to prijde postavene na hlavu.
Dekuji za odpoved
Polak
Dobry den,muj problem je takovy,ze nam odesel kotel na uhli,a majitelka nam rekla ze si ho musime koupit nebo ze ho koupi a mi ji ho budem splacet,prijde mi to jako hloupost protoze kotel je soucasti vybaveni bytu,prosim o rychlou radu,bude chtit zacit splacet co nejdrive.A jeste jednu otazku,zajimalo by me jestli nas muze vystehovat kdyz tady mame trvale bydliste,protoze sem slysela kdyz nekdo ma nekde trvale bydliste tak ho ten dotycni bez jeho svoleni nemuze odhlasit.prosim o radu a dekuji za odpoved
Dobrý den, za funkčnost kotle nese odpovědnost pronajímatel, nikoliv nájemce. Pokud se na tom nedohodnete, pak po Vás žádné platby za nový kotel chtít nemůže. Náklady na takové opravy a výměny v souvislosti s bytem v jejím vlastnictví si má zakalkulovat předem do nájemného.
Trvalé bydliště Vám žádné právo k bytu nedává, to je nesmysl. Pokud bude mít pronajímatel platný zákonný důvod k výpovědi nájmu (§711 a 711a občanského zákoníku), pak se budete muset vystěhovat bez ohledu na nějaký trvalý pobyt. Po Vašem vystěhování může nechat zrušit údaj o místu TP i bez Vašeho souhlasu, když prokáže, že skončil Váš právní důvod k nájmu a v bytě již nebydlíte.
Dobrý den paní Jindrová. Byla by jste tak laskavá a poradila mi ještě ohledně smlouvy?
Ve smlouvě byl tento bod : 3.Nájemné nezahrnuje poplatky za energie a služby, které bude nájemce hradit pronajímateli zálohově ve výši 500,- Kč měsíčně,společně s nájemným. Ke konci pronájmu bude vyhotoveno vyúčtování.Smluvní strany se dohodly na převodu odběru elektrické energie a plynu na nájemce. Obě strany se zavazují podniknout veškeré potřebné kroky spojené s těmito převody.
Paní tvrdí že z kauce dohradí nedoplatek za služby (výtah,mytí prostor).Přitom jsem toto platila částkou 500 měs.Je to možné? jak si ověřím zda je to opravdu za služby? mam požadovat jejich faktury za provoz vytahu, vydaje za mytí prostot,aj ? dekuji Vám.
Opět dobrý den,
pokud Vám nedá vyúčtování, ověříte si to těžko, ledaže byste ji zažalovala u soudu, což pokládám osobně za zbytečné. Elektřinu a plyn jste očividně hradila zvlášť a to na základě smluv uzavřených s dodavateli.
Částka 500,- Kč zřejmě zahrnuje vodné a stočné, příp. energii za společné prostory atp.
Navíc faktury Vám budou pravděpodobně úplně nanic (a to nehovořím o tom, že pochybuji, že byste je získala).
Jednoduše musíte požadovat vyúčtování dle smlouvy.
Napadá mne jedna věc. Paní mi dluží 4000 kč. Mne zpětně přišlo vyučtování plynu a UPC faktura (ze staré adresy kde jsem bydlela v pronájmu). Myslíte že když to nezaplatím, že to budou vymahat nakonec po ní (firmě) nebo jim odstřihnou dodavku plynu ? Nebo to bude pořád vymahatelné po mně i na mé nové adrese, když jí mají k dispozici. Děkuji.
Dobrý den, stále budete dlužník a proto mohou nastat veškeré nepříjemnosti, které s tím souvisejí.
2 část : Paní mi žádné vyučtování neposlala, telefony nezvedá a na sms nereaguje. Nedoplatek jí nevěřím a žádné stavy vody jsem nesepisovala ani při odchodu z bytu.
Jak mám 4000 Kč požadovat zpět? co mohu dělat ?
Dobrý den,
v tomto případě je třeba jí písemně vyzvat k vrácení kauce, příp. k zaslání řádného vyúčtování, z něhož by nedoplatek byl zřejmý. V dopise jí upozorněte, že pokud nebude reagovat, budete se bránit soudní cestou.
Pokud nezaplatí ani nedodá vyúčtování, podejte žalobu soudu na zaplacení částky 4.000,- Kč a tuto částku tak vymáhejte soudní cestou.
Dobře děkuji moc. Sice jsem jí psala v smsce že na ní podán trestní oznámení, vůbec se mnou nekomunikuje. Takoví lidi mne hrozně zlobí a nechápu je. Děkuji za informace dopis napíši hned.
Hezký den .
Dobrý den paní Jindrová. Výzvu k úhradě dlužné kauce jsem zaslala, doporučeně a jednu i obyčejně,paní se neozvala a vyučtování dodnes nedorazilo.Prosím poraďte mi jak konkrétně mohu dále postupovat. Je v tomto případě nějaká promlčecí lhůta ? děkuji moc
Dobrý den,
pokud ty 4.000,- Kč chcete získat za každou cenu, podejte žalobu soudu na zaplacení této částky.
Dobrý den paní Jindrová.Mám na Vás prosbu.Bydlela jsem rok v pronájmu.Energie,plyn byla psana na mně, nedoplatky jsem dohradila.Paní která nám byt pronajala mi nevrátila část kauce 4000 kč s tím že přišel nedoplatek za vodu zrovna ve výši 4000 kč.V byte byl sprchový kout,bez vany,má to být nedoplatek jen za studenou.Tepla se ohřívala v bojlery.V nájemní smlouvě při jejím podpisu o vodě nic sděleno nebylo.Měsičně jsem hradila 9500 Kč.Kopirujuji část smlouvy:3.Nájemné nezahrnuje poplatky za energie a služby, které bude nájemce hradit pronajímateli zálohově ve výši 500,- Kč měsíčně,společně s nájemným.Ke konci pronájmu bude vyhotoveno vyúčtování. Smluvní strany se dohodly na převodu odběru elektrické energie a plynu na nájemce. Obě strany se zavazují podniknout veškeré potřebné kroky spojené s těmito převody. Děkuji.
Chtěla bych se zeptat, když budu pronajímat byt, jestli můžu elektriku a plyn napsat na nájemce. A co se stává v případě, že nájemce bude dlužen za elektriku nebo plyn na své jméno, ale na můj byt. Jaká rizika to pro mě přináší? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
jak elektřinu tak plyn na nájemce napsat můžete.
Když nebude platit, jednoduše plyn a elektřinu "odstřihnou". Vás to pak bude stát více peněz za znovuzprovoznění těchto služeb.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com