Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, z pracovní smlouvy mi vyplývá,že mám nárok na 25 dnů dovolené.Od května letošního roku přecházím k jinému zaměstanvateli.Problém je v tom, že jezdím na vzdělávací semináře a toto mi zaměstnavatel odebírá z dovolené,takže ke dni ukončení pracovního poměru budu mít u dosavadního zaměstnavatele vyčerpáno již 11 dnů dovolené, což je překročení dnů při změně pracovního poměru.Prosím o radu,jak postupovat.
Děkuji
Dobrý den, co myslíte "překročením" dnů při změně pracovního poměru? Takový pojem zákoník práce nepoužívá. Při skončení jednoho pracovního poměru je zaměstnavatele povinen Vám proplatit nevyčerpanou dovolenou. Za určitých okolností ji lze vyčerpat i u nového zaměstnavatele, ale to je méně obvyklá varianta. A jestli máte na mysli, že došlo k čerpání dovolené, na kterou Vám ještě nevznikl nárok, platí §222 odst.5 zákoníku práce : Zaměstnanec je povinen vrátit vyplacenou náhradu mzdy nebo platu za dovolenou nebo její část, na niž ztratil právo, popřípadě na niž mu právo nevzniklo.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com