Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Ke dni 31.5.2008 mi skončil pracovní poměr s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Poslední týden v květnu jsem si vzala dovolenou na kterou mám nárok s tím, že zaměstnavatel mě může v době této dovolené zavolat do práce kvůli věcem, které je třeba ještě dodělat (jak mi sám řekl). 1. Může mě do práce zavolat, i přesto, že mám dovolenou a v práci končím? 2. Účetní mi nechce dát zápočtový list dokud nedokončím knihu jízd. Tu jsem dokončila podle pravidel na kterých jsem se se zaměstnavatelem domluvila, ale účetní tomu nevěří. Zaměstnavatel je na dovolené takže záp. list dostanu až se vrátí. Jak a za jakých podmínek mi zaměstnavatel může zadržovat zápočtový list?
Dobrý den, potvrzení o zaměstnání Vám zadržovat nemůže, k tomu ho neopravňuje žádný důvod. Z dovolené Vás odvolat může, ale je povinen uhradit Vám náklady, které Vám tím vzniknou. To však nemusí v případě, že se musíte vrátit do práce z důvodu, že jste něco nedokončila.
Dne 7.2.2008 byl ukončen pracovní poměr se zaměstnankyní ze Slovenska. Do dnešního dne si nevyzvedla zápočtový list. Jakým způsobem řešit předání zápočtového listu, když trvalé bydliště má na Slovensku? Nebo ji zaslat zápočtový list na uvedené přechodné bydliště v České republice? A co dělat v případě, že se nedostaví k podpisu ELDP za rok 2007 a rok 2008?
Dobrý den, zašlete jí potvrzení o zaměstnání na obě adresy. A pokud nepotvrdí ELDP pak se informujte na OSSZ, jestli jim postačí čestné prohlášení nebo jak konkrétně postupovat.
Dobrý den, dostala se ke mě informace, že s novelou zákona již zaměstnavatel NESMÍ v potvrzení o zaměstnání uvádět důvody výpovědi. Tedy např. par. 53. Jaká je pravda ? Jaký zákon toto prosím potvrztuje. Pokud se par. 53 přesto uvede, kolik následujících zaměstnavatelů ho uvidí ? Pouze první ?
Dekuji za Váš čas.
Dobrý den, podle §313 zákoníku práce platí, že při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm mimo jiné také zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelem skončen z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem (dříve tzv. pracovní kázeň). To je údaj povinný. Jiných důvodů se to netýká. Jestliže zaměstnanec nesouhlasí s údaji v potvrzení, může se do 3 měsíců domáhat u soudu, aby nařídil zaměstnavateli požadovanou úpravu. Okamžité skončení pracovního poměru uvidí hned následující zaměstnavatele nebo úřad práce (a v tom případě není nárok na podporu v nezaměstnanosti).
Dobrý den,
mnohokrát děkuji za rychlou odpověď a prosím ještě o doplnění. Znamená to tedy, že uvedený paragraf 53 se nepřepisuje dále ? Tedy, že 3,4,5... zaměstnavatel v pořadí toto neuvidí ? Také bych se rád zeptal jak je to přesně s odebráním podpory. Podpora bude odebrána na trvalo ? A co pravidlo, které říká, že nárok na podporu vznikne pokud zaměstnanaec pracoval v posledních 3 letech min. 12měsíců. Znamená to, že se napracované měsíce začnou počítat po výpovědi s par. 53 znovu od 0 ? Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com