garant - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

garant

ysky, 12.02.2008 21:40:40

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda když mám pozastevenou živnost jestli e možné ji znovu obnovit a co mi hrozí v připadě když žívnost znovu obnovim a v minulosti jsem byla ručitelkou na pujčku a dotyčna osoba ji neplatila a na mě byla uvalena exekuce.Tak bych se chtěla zeptat když jsem si zřizovala živnostensky list musela jsem mit garanta a bych živnost dostala ted když mám já živnost pozastavenou a měla jsem já sama garanta jestli mohu dělat garanta i já.Předem děkuji za odpověd Petra.

Re: garant

Mgr. Oldřich Topka, 13.02.2008 07:48:36

Dobrý den, pokud chcete obnovit živnost, musíte na živnostenský úřad. Exekuce by na to neměla mít vliv. Odpovědného zástupce někomu jinému můžete dělat, když sama splňujete podmínky živnostenského zákona pro činnosti, za které ručíte (zj. příslušnou kvalifikaci a potřebný počet let praxe). I o tom Vás budou informovat na ŽÚ.

Re: garant

ysky, 13.02.2008 11:43:55

Dobrý den,
děkuji Vám za odpověd moc jste mi pomohla.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »