Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Před téměř pěti lety – v květnu či červnu 2003 - jsem si půjčila tři knihy z liberecké knihovny. V té době jsem v Liberci bydlela na koleji. Liberec jsem záhy poté opustila, protože jsem od října 2003 začala studovat v Praze. Minulý týden jsem zjistila, že jsem před téměř pěti lety zmíněné tři knihy do liberecké knihovny zapomněla vrátit. Za celých téměř pět let mi totiž nepřišla jediná upomínka. Nechápu jak je to možné, patrně proto, že jsem v době registrace do knihovny udala jako kontaktní adresu adresu na kolej, na které jsem v Liberci bydlela první rok studia, tedy v době registrace do knihovny, v roce 2003 jsem jiz bydlela na koleji jiné a knihovně to patrně neoznámila.( A jak vzpomínám, i v době mého pobytu v Liberci mi ve věci jiných knih nikdy žádná upomínka poštou nepřišla).
Ráda bych nyní knihy knihovně vrátila, skutečně jsem neměla úmysl je nevracet, jde o to, že mi nebyla doručena žádná upomínka, tak jsem zapomněla, avšak bojím se případných postihů ze strany knihovny. Je možné uvažovat o nějaké promlčecí lhůtě v případě, že se ke mně za téměř pět let nedostala žádná upomínka, avšak upomínky chodily třeba na udanou kontaktní adresu? Jaký postup byste mi v mé situaci doporučovali jako nejvhodnější? Kontaktovat sama knihovnu za účelem vrácení knih nebo raději „na sebe neupozorňovat? „ Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com