Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, můžete mi, prosím, poradiť jak mám napsat žádost, jestli existuje nějaká šablona,co má všechno obsahovat, jaké dokumenty přiložit. Děkuji
Dobrý den,
nic takového se nepíše ani nepodává. Dědické řízení zahajuje bez návrhu sám soud na základě informací, které získá od státních orgánů, typ. z matriky.
Dobrý den, musím teda upřesnit svůj dotaz takto:
Mám úmrtní list po zemřelé sestře, která žila v DE.
Tento úmrtní list mám osvědčený apostilou a následně přeložený do češtiny. Majetek po zemřelé se nachází jak v DE, tak i v ČR.
V DE dědičské řízení neprobíhá.
Tento úmrtní list musím zřejmě poslat na okresní soud s žádosti o zahájení dědičského řízení.A tady bych potřebovala poradit, jak dál postupovat. Děkuji
můj bratr,který žije od r.1951 v USA a je občanem USA potřebuje pomoc v následující záležitosti:
jeho přítel a spolupracovník,který který žil rovněž v USA a v roce 2006 po vážné nemoci se odjel léčit do ČR,a v dubnu v roce 2008 zde zemřel, mého bratra pověřil před odjezdem na léčení do ČR vyřizováním všech záležitosti týkajících se jeho osoby.Tuto dohodu bratr v USA plnil.Jeho přítel mu odkázal v závěti určitý finanční obnos v US dolarech.Americká banka pro vyplacení odkázané častky po něm požaduje předložení umrtního listu zemřelého v angličtině.Požádal mě abych mu pomohl tuto záležitost vyřídit.Protože mému bratrovi je 78 let a mě 74 let,obracím se na Vás s prosbou ,jak mám dále postupovat. Děkuji s pozdravem M.V.
Dobrý deň,
Môj starý otec bol občanom SR a vlastnil tu nejaké pozemky, potom sa odsťahoval do Austrálie, kde aj zomrel (už ako občan Austrálie).
Pozemky sú v katastri stále písané na neho a kedže naše úrady o jeho úmrtí nevedia, neprebehlo ani dedické konanie.
Ako mám postupovať, aby začalo dedické konanie a mohol som zdediť tie pozemky?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com