placení pojistného - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Proplacení pojistné události

Filip Čejka, 08.01.2009 16:09:34

Dobrý den,
rád bych poprosil o radu.
Mé zaparkované vozidlo bylo havarováno. Nechal jsem jej tedy odtáhnout do servisu, kde mi bylo nabídnuto vyřízení opravy i proplacení škodní události pojišťovnou servisu. Ovšem pojišťovna odmítla část škody proplatit pro nedostatečné podklady dodané servisem a servis nyní po mě požaduje buď proplacení zbytkové částky nebo zaplacení odhadce, který by prý mohl zajistit dodatečné proplacení pojišťovnou.
Rád bych věděl, zda je toto jednání servisu v souladu se zákonem a zda by dokumentaci o náhradních dílech, které bylo nutno vyměnit a případně i problémy s tím spojené neměl řešit přímo příslušný servis.
Děkuji předem za odpověď,
s pozdravem,
Filip Čejka.

placení pojistného

Jiří Popelář, 08.02.2008 09:55:39

Pojišťovna Kooperativa podala žádost k soudnímu rozhodnutí o zaplacení pojišťení auta ,které bylo ve firmě.Nezaplacená pojistka je z r. 2003-mezitím firma prošla konkurzem.Můžu uplatnit námitku promlčení?

Re: placení pojistného

Mgr. Oldřich Topka, 08.02.2008 10:08:15

Dobrý den, právo na pojistné se promlčuje po 3 letech. Vaše námitka promlčení by tedy měla být úspěšná.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »