okamžité zrušení pracovího poměru ze stany zaměstnance - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Okamžitá výpověd ze strany zaměstnance

Ivan Mikula, 18.03.2008 09:53:13

Dobrý den, Děkuju za odpověd.Zamestnavatel mi rěkl,ze mi ty přesčasy nezaplatí,jen část z nich a na to já nepřistoupím.Náhradní volno mi taky nedá,protože se nemá kdo na takovou dobu postarat o provoz.Víte,už se to táhne dlouho a já už stratil zájem o takovou společnost,která si neváží zaměstnance.Proto chci okamžitě ukončit pracovní poměr.Ty peníze mi nezaplatej,to vím.Prosím Vás jestli by jste mi mohla poradit,jak mám sformulovat výpověd a jaké znění mám napsat.Moc Vám Děkuju,Ivan Mikula.

Re: Okamžitá výpověd ze strany zaměstnance

Mgr. Oldřich Topka, 18.03.2008 14:02:40

Dobrý den, to, co požadujete, je individuální právní služba a nikoliv rámcové poradenství, které zde bezplatně poskytujeme. Obraťte se na komerční právní služby anebo se pokuste najít vzor na internetu.

Okamžitá výpověd ze strany zaměstnance

Ivan Mikula, 17.03.2008 13:30:50

Dobrý den,chtěl bych Vás poprosit, o radu.Jsem zaměstnán od 21.11.2007, ve firmě.Od té doby mám odpracováno hodne přesčasú a v Únorové výplatě,nemám zahrnuty žádné přěsčasy.Od účetního mám podklady,kde mám přesně vyčísleny přesčasy.Prosím Vás,poradte mi,jak múžu ukončit pracovní poměr okamžitě a jestli múžu nějak dostat peníze ,za své odpracované přesčasy.Moc Děkuju, s pozdravem Ivan Mikula.

Re: Okamžitá výpověd ze strany zaměstnance

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 17.03.2008 13:35:59

Dobrý den,
doporučuji nejprve se zaměstnavatele zeptat, jak to s přesčasovými hodinami bude, zda-li Vám poskytne náhradní volno či je proplatí a zda se vůbec o přesčasy jedná.

Okamžité zrušení prac. poměru podle §56

Veronika Valiková, 08.02.2008 15:29:47

Dobrý den, přítel ukončil prac. poměr, podle paragrafu §56 odst. b, důvod byl ten, že mu vypočítali prosincovou výplatu místo podle dosavadního platebního výměru podle nového platebního výměru, nikdo jej však předem neinformoval. Najednou byl vyplacen podle úkolu a mzda byla o dost nižší. Nový platební výměr podepsal 17.1 2008, s platností od 1.1.2008. Dožadoval se, aby výplata za prosinec byla doplacena. Do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti mu nebyla částka vyplacena, proto ukončil prac. poměr s tím, aby mu bylo vyplaceno odstupné podle §67. Firma odeslala výhružný dopis, že je výpověď neplatná, že podepsal platební výměr ke dni 1.12.2007, což tak vůbec nebylo (nový platební výměr byl platný ke dni 1.1.2008). Pohrozili, že je stále zaměstnancem, že mu běží penále a bude hradit ušlý zisk. Jak se bránit a na jaké organizace podat stížnost.

Re: Okamžité zrušení prac. poměru podle §56

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 08.02.2008 15:46:45

Dobrý den,
zde Vám stížnosti moc nepomohou. Pokud odstupné nezaplatí, podejte soudu žalobu na zaplacení této částky. Očividně Vás zkouší zaměstnavatel vystrašit.

roz.pr. zaměstnancem

Jolana Rossiwalová, 07.02.2008 15:03:41

a co prosím podle §43 ZP? Co vlastně nabízí tento paragraf?

Re: roz.pr. zaměstnancem

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.02.2008 15:36:18

Dobrý den,
podívejte se do zákona - viz odkaz na těchto stránkách: Úplná znění - Pracovní právo - Zákoník práce.

okamžité zrušení pracovího poměru ze stany zaměstnance

Jolana Rossiwalová, 07.02.2008 14:46:57

Přítel chce,ukončit prac.poměr okamžitě.Ale zaměstnavatel mu řekl,že má podat výpověď s dvou měsíční výpovědní lhůtou.Má nabídku lépe placeného místa.Jak postupovat,aby mohl skončit v součastném zam. co nejdříve?

Re: okamžité zrušení pracovího poměru ze stany zaměstnance

Mgr. Oldřich Topka, 07.02.2008 14:55:35

Dobrý den, jestli nesplňuje pormínky zákoníku práce pro okamžité zrušení pracoivního poměru podle §56 zákoníku práce, tak mu zbývá jen výpověď s 2-měsíční výpovědní dobou anebo dohoda o rozvázání pracovního poměru uzavřená se zaměstnavatelem. Ale jestli ten na dohodu nepřistoupí, tak nezbývá než podat klasickou výpověď. Jestli však přestane chodit ve výpovědní době do práce, může z toho mít potíže.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »