Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Synovi po neúspěšném podnikaní bylo v exekuci všechno zabaveno. S manželem jsme mu zapůjčili nové vybavení bytu, námi kupované, k uživání nejen pro něj, ale i pro jeho syna, našeho vnuka, který s ním tráví víkendy. Tyto věci jsou našim majetkem a jsou pouze zapůjčené. Měl druhou exekuci a naše věci byly zastavené. Chtěla bych vědět jestli mám šanci ve vylučovací žalobě na návracení věci zpět. Mám veškeré účty na mé jméno. Existuje nějaká možnost poskytnout něco synovi, nebo vnukovi, aby mu to exekutor nechal? Dědictví bude synovi rovněž zabaveno?
Anna
Manžel má exekuci na výplatě a v této chvíli mu přišel dopis o uvolnění peněžních prostředků a celkové náklady exekutora. Zajímalo by mě jak douho asi trvá celkové ukončení exekučního příkazu od uvolnění peněžních prostředků. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, nevím kudy kam a proto prosím o radu.Dnes mi přišel dopis od exekutorskeho uřadu o zaplacení pokuty z roku 2001a to s částkou na 1000kč.Poplatky nákladu opravněného ve výši 654 kč a poplatek exekutorskemu uřadu ve výši 7735kč.S pokutou 1000kč souhlasím ,se zaplacením nákladu opravněnemu 654 kč taky souhlasím ale nesouhlasím s odměnou pro exekutora ve výši7735 kč.Načež ani nemám fakturu ani jakýkoliv doklad o tom jak mi byla učtována odměna pro exekutorský uřad.Popřípadě mohu zaslat 3listovou dokumentaci.Není celá věc promlčena? Nebo jak prosím postupovat.Děkuji za odpověd.Spozdravem Kavan.
Náklady exekučního řízení nesete jako dlužník vy, neboť exekuční řízení je zahajováno proto, že jste dobrovolně nesplnil své povinnosti dlužníka. Soud vám uložil povinnost nahradit náklady spolu s nařízením výkonu rozhodnutí. V případě nesouhlasu můžete proti příkazu podat námitky. Pokud jim exekutor nevyhoví, rozhodne o nich soud.
Dobrý den,
ráda bych vás poprosila o radu.
Bratr má několik exekucí, které není v jeho možnostech splatit. Zajímalo by mne, co by bylo v případě, že by se s ním něco stalo. Na koho pak připadnou dluhy? Má jedno zletilé dítě a jedno nezletilé, pak jsou tu rodiče a sourozenci. Ve společné domácnosti nežije s nikým z jmenovaných.
Dále by mne zajímalo, zda v případě kdy by nastala situace exekuce na adresu mých rodičů (jelikož se bratr chvíli na jejich adrese zdržoval, byť tam nemá trvalé bydliště), může být jedna exekuce provedena několikrát. Kdyby byl například rodičům zabaven majetek, který by ovšem nepokryl veškeré dluhy a rodiče by si následně zakoupili něco nového, zda by jim to mohlo být opět zabaveno a vystaveno tak dalšímu procesu následného domáhání se u soudu podáním žaloby vyloučení svých věcí z exekuce.
Předem moc děkuji za odpověď
S pozdravem D.K.
Dobrý den,žiji s rodiči a mám sourozence.Ten je odhlášen z bytu,avšak tu přespával.Po zištění,bohužel až při exekuci,kdy jsem vše uhradil,jsme mu zakázali sem vstup.Je na ubytovně,a tuto adresu jsme nahlásili na Soudě a na Policii.Můžem udělat více pro zabránění případné další exekuce?A kde mi poskytnou informace,jestli je na něj vydána další exekuce.
Moc děkuji za odpověď
Dobrý den,
tomu, aby Vás navštívil exekutor, nezabráníte. Pokud mu oprávněný sdělí, že se na této adrese u Vás zdržoval třeba jen chvíli, může k vám přijít a hledat jeho majetek. Buď uvěří, že věci jsou Vaše a pokud ne, budete se muset následně domáhat u soudu podáním žaloby vyloučení svých věcí z exekuce. Pokud jste za něj něco platil a chcete to zpět, můžete na něj podat žalobu a domáhat se vrácení těchto peněz.
Dobry den,
mam kamarada, ktery se svou matkou pronajima byt v jejich osobnim vlastnictvi. Bohuzel prave zjistili, ze v tomto bytu ma stale trvale bydliste sestra kamarada, ktera dluzi, a ted ma kamarad s matkou strach, ze prijde exekutor a zabavi majetek najemce. Na tuto otazku uz bylo hodnekrat v tomto foru odpovezeno, nicmene druhy problem je, ze se ji snazi presvedcit, aby si trvale bydliste odhlasila, ale sestra dela problemy. existuje nejaky zposob, jak ji z bytu odhlasit? Dalsi problem je, ze jeho sestra ma 10-leteho syna, o ktereho se nijak nestara. Jakekoli jeho veci-mobil, hracky atd. prodava, aby mela penize pro sebe. na syna nehledi, ma spatny prospech ve skole... Momentalne chlapec zije s kamaradem a jeho matkou, tedy se svoji babickou a strejdou. je to ale neoficialne, takze matka chlapce pobira penize na dite. Jake kroky ma muj kamarad se svou matkou podniknout, aby ziskali chlapce do opatrovnictvi. nyni jsou to jiz 4 mesice, co chlapec bydli u babicky.
Dobrý den,
pokud sestra již v bytě nebydlí, může požádat obec o zrušení tohoto údaje o trvalém bydlišti.
Co se týče opatrovnictví, skutečnost, že bydlí u babičky přece není nic špatného (a nebude to ani pro soud či sociálku), pokud tam má vše. Doporučuji dojít na sociálku a říci jim vše, ať Vám poradí, zda-li to má vůbec smysl, pouštět se do soudního řízení. Oni zřejmě provedou prohlídku v bytě babičky, a uvidí se.
Po rozvodu došlo k vypořádání SJM, kdy manželce připadl byt v OV. Byt se snažila následně prodat, ale protože nezajistila do 3 let převod na katastru, prodej nebyl uskutečněn a byt je nadále ve SJM, což jsem netušil.Obdržela zálohu, které se teď věřitel domáhá zpět rozhodnutím o exekuci - uspokojením prodeje předmětného bytu, protože jiný majetek zřejmě není. Toto všed jsem se dozvěděl prakticky náhodou. Jak se mě toto může negativně týkat, právník věřitele říká, že nijak. Je nutné z mé strany podniknout nějaké kroky? Děkuji
Dobrý večer,
podávám si daňové přiznání na základě "potvrzení o zdanitelných příjmech". Mám dceru studentku, která si přivydělává na "Dohodu o pracovní činnosti". Rozumím tomu dobře, že já si upletním daňové zvýhodnění 6000,- na dítě a dcera 7200,- na poplatníka + 2400,- na studenta?
Dobrý den.
Bydlím u mé matky v družstevním bytě spolu se svým 15.měsíčním synem a druhem.
Máme tu samozřejmě trvalé bydliště.
Druh je rozvedený a je zadlužený už za trvání manželství a dále pokračuje (neplacení výživného,vrácení podpory - nenahlášení brigády....)
Maminka je vlastníkem bytu a máme obavy z exekuce.
On žádný majetek nemá kromě osobních věcí.
Má exekutor právo zabavit maminčin majetek?
1. Jak postupovat a kde sehnat,popř.podat ŽALOBU NA VYLOUČENÍ VĚCÍ Z EXEKUCE?
2. Jaké mám práva jako družka? Můžou po mě chtít,abych jeho dluhy splácela,když nejsem jeho manželka a jsem na mateřské dovolené?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
exekutor může zabavit pouze majetek, který patří povinnému = Vašemu příteli.
Žalobu na vyloučení věcí z exekuce podejte poté, co Vám budou tyto věci zabaveny či označeny. Žalobu podává osoba, které byly věci zabaveny a u to soudu, který exekuci nařídil.
Ani po Vás nemůže nikdo požadovat, abyste hradila jeho dluhy.
pamale@seznam.cz-Dobrý den před několika dny můj manžel dostal dopis(nebyl doporučený ani orig. podpis jen okopírovaný a ani žádné razítko) od této společnosti ,že má dluh u pojišt.amico smlouvu na život.pojištění podepsal začátkem roku 2005 stím že dostane překlenovací úvěr na bydlení(stím ale že si ještě uzavře lišku).V dopise bylo uvedeno pokud máte finanční problémy ihned mi zavolejte,tak jsme volali,poslali nám splátkový kalendář.Druhý den na nettu jsem vyhledala tuto firmu a ukázalo se mi sos sdružení spotřebytelů .Na těchto stránkách bylo k vidění mnoho lidí kterých potkalo to samé,po této zkušenosti jsem napsala doporučený dopis stím at mi pošlou kopii plné moci co jim uložila amico poj.,kopii smlouvy za co dlužíme s polečně s patřičnými podpisy(ne okopírovanými)a razítky a doporučeně.Dále pak pokud neobržím bez jasných podkladů a s patřičnou cestou informace o dluhu nebudu snikým komunikovat a naopak.A jestli dostanem další tento dopis půjdeme na pilicii.Včera jsme měli telefonát od paní Wolfové že pokud neuhradíme dluh do 5 dnů jdeme k soudu(tato paní řvala do telefonu že nám nebude posílat žádné papíry co jsme si vyžádali a že se sejdem u soudu a ještě nám pořála hezký soud a příjemnou exekuci ps: tato firma nemá ve výpisu obchodního rejstříku napsáno (joko to mají na hlavičce papíru soudní exekuce,vymahačství)pouze pronájem nemovitostí´,bytů a nebyt. prostor.,velkoobchod,zprostedkování obchodu a služeb,služby v administrativní správě,služby organizačně a ekonom. a finančních poradců,zpracování dat služby batabank,správa sítí a technické činnosti v dopravě,prosím poradte co máme dělat
dobrý den, mohu se optat jak jste dopadla ??? ted řeším s toouto jak zjištuji z různých diskuzí pofidérní společností dluh na 270 ,- za pojistném a už jsem docela vynervená....ukončila jsem smlouvu u CSOB a ti mi napsali, že tam je dluh 870,- ....pak se ozvala tato firma, že je to najdnou 2700,- a když jsem si stěžovala na právní oddělení společnosti bylo mi po dvou dnech odpovězeno, že dluh je jen těch 270,- víc platit nemám.....no dostala jsem na zaplacení pohledávky čas do konce tohoto měsíce, ale dnes mi došla obálka s veelkým nápisem EXEKUCE a v ní 2 listy výhrůžek a složenky....volala jsem tam, žee jsem záležitost brala již za uzavřenou, a paní na mě jako již při dřívějších telefonátech hned spustila, jak moc dlužim, at hned dám prachy...nakonec mi dokonce jako vždy práskla telefonem se slovy když nezaplatíš bude zle...zítra jdu rovnou na státní zastupitelství podat věc k prošetření nebot mi jejich jednání nepřijde normální, vyhrožovat si nenechám !!!
P.Kláro,zajímalo by mne jak jste nakonec dopadla? Mě to asi čeká také a to kvůli nekorektnímu U:fonu.Celé 2 roky jsem řádně platila a po ukončení smlouvy mi měla přijít zbytková částka.Čekala jsem na to 1měsíc a půl a nechápala jsem proč mám ještě platit 1 měsíc na víc.Napsala jsem odvolací dopis,ale vzápěti mi přišla sms od M:B:A:F. a že mám neprodleně zavolat.No je to všechno nějak divný.Pokud mi budete chtít napsat,tak to je můj mail:gnr54@centrum.cz Zdrví Šárka
dobry den chtel bych se zeptat kdyz mam exekuce na plat jestli maj pravo i zablokovat muj ucet v bance ja jsi myslim ze nato nemaj pravo vzdit mi museji nechat nejake zivotni minimum kort kdyz mam dve deti a prece musim take platit najemne preci neskoncim z detmi na ulici prosil bych o radu dekuji predem
Mám s tím zkušenost a musím říct,že ač je to smutné,je to bohužel tak,že exekutoři se neohloží na to zda mate děti zda musíte něco zaplatit nebo něco takoveho.Mám známe kteří měli také dluh a byla na ně uvalena exekuce a zablokoval jim esxekutor všechny učty pur roku nikdo z ních neměl žádny přijem a žívit je museli přibuzní jinak by to zřejmě skončílo zlé.Ysky.
dobry den potreboval bych poradit jak mam sepsat zadost o exekucni bankrot slisel jsem z medii ze tento zakon je od 1.1.2008 novi predem dekuji Zaruba Frantisek
Dobrý den,
pojem "exekuční bankrot" v platném právu neexistuje. Zřejmě máte na mysli tzv. oddlužení dle insolvenčního zákona. Podívejte se na:
http://insolvencni-zakon.justice.cz/
Dobrý den,
před několik lety jsem byla ručítelkou znamemu který si bral pujčku u jedné nejmenované banky a jelikož ji leta neplatil,byla na mě uvalena exekuce.Bydlím však v pronájmu a byt je zařizen né však z mých financi,ale majitele což znamena,že v bytě kde bydlím není nic moje.Trvale bydlíště tady nemám a zajima mne zda exekutor muže zabavít věci které nejsou mé nemám tady trvale bydlíště a zda muže exekutor bez vědomi majitele bytu si otevřít byt a vzít si věci od majitele.
Děkuji ysky.
Dobrý den,
pokud exekutor přijde, měla byste ho upozornit na to, že věci, které v bytě jsou, nejsou Vaše ale pronajímatele. Pokud přesto věci sepíše či odveze, musíte okamžitě informovat majitele věcí, aby podal soudu žalobu na vyloučení těchto svých věcí z exekuce.
Děkuji za odpověd.Ještě mě zajimá zda muže exekutor vniknout do bytu najitele když mám já byt v pronajmu a majitel se mnou nesdili domacnost.Muže prosím exekutor bez vědomí majitele bytu si nechat byt otevřit a zabavit tak věci které jsou v bytě?děkuji za odpověd.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com