vypoved ze strany zamestnavatele - §55, odst. 1 - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď ze strany zaměstnavatele v ochranné době

Tomáš Brdička, 12.02.2008 10:00:49

Dobrý den, mohu dostat výpověď ze strany zaměstnavatele v tzv. ochranné době dle par. 53 odst 1 ZP, jsem-li v pracovní neschopnosti kvůli pracovnímu úrazu? Mám na mysli různé finty se zrušením prac. místa, org. změny a jiné oblíbené postupy. Děkuji !

vypoved ze strany zamestnavatele - §55, odst. 1

Petra Sovova, 06.02.2008 20:46:22

dobry den,
prosim o odpoved na moji otazku.
dnes jsem prevzala pisemnou vypoved, kterou mi postou zaslal zamestnavatel. popravde - mam z toho tak trochu sok. nic totiz nenasvedcovalo tomu, ze se zamestnavatel k tomuto kroku chysta. pred 14 dny jsem nastoupila na nemocenskou (ta je jiz radne ukoncena), pote jsem nastoupila na 14 dnu na dovolenou (na 31.1.08 radne, pisemne nahlasenou, a od 1.2.-14.2. jen ustne dohodnutou). bohuzel jsem nastup na dovolenou nahlasila jen ustne, nikoli pisemne, jak mi to urcuje smlouva. mela jsem pocit, ze v ramci jednoho mesice vsechno dovyridim. bohuzel - asi to jiz nestihnu.
doslovne mi napsal: ze jsem porusila povinnosti zvlast hrubym zpusobem a ze muj pracovni pomer konci k 29.2.08.
ted se ptam - ma na to pravo? nikdy jsem s nim problem nemela a tak me to celkem dostalo ....
dekuji za odpoved

Re: vypoved ze strany zamestnavatele - §55, odst. 1

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.02.2008 11:16:01

Dobrý den,
zde je na místě otázka, jestli jste schopna prokázat, že o čerpání dovolené Váš zaměstnavatel věděl a to např. nějakými svědky apod. Pokud ano, můžete se bránit podáním žaloby na určení neplatnosti okamžitého zrušení pracovního poměru.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »