Zkrácení úvazku - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zkrácení úvazku

Lenka Čubová, 06.02.2008 20:15:43

Dobrý den.Potřebovala bych poradit.Pracuji jako zdravotní sestra v ambulanci.Do konce prosince jsem pracovala přímo pod mým zaměstnavatelem.Úvazek byl na 40hod.týdně,mzda 12000 hrubého.Od ledna mě přeřadil pod svého zaměstnance-lékaře,ale vzhledem k tomu,že lékař dělá atestaci mi chce zkrátit úvazek na 20hod.týdně,mzda 6500 hrubého.Lékař pracuje pouze 3 dny v týdnu.V pondělí pracuje na jiném pracovišti mého zaměstnavatele a ve čtvrtek bude na stáži v rámci atestace.V pátek nemám pracovat,protože místo mě bude sestra,která mě vystřídala.stáž bude trvat do června.
zajímalo by mě,zýda mi zaměstnavatel může z těchto důvodů vzít úvazek a peníze.Musí být ve smlouvě důvod a do kdy mi bude úvazek zkrácen?Co se stane,když se nedohodneme a já nepodepíši dodatek o smlouvě?
Předem děkuji moc za odpověď.
s pozdravem Lenka Čubová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »