Darovací smlouva - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nedodržení smlouvy-podvod

R. L., 17.02.2008 22:31:58

Dobrý den, v roce 2005 jsem s jednou firmou uzavřela darovací smlouvu. Firma se v ní zavazovala, že každý měsíc bude posílat mému postiženému synovi na jeho léčbu část z prodeje svých výrobků. Smlouva má všechny náležitosti darovací smlouvy, naše podpisy a byla uzavřena na neurčitou dobu. Firma ale tento závazek do dnešního dne nesplnila a žádné peníze synovi neposlala. Od začátku se jen vymlouvala a od loňského roku se mnou přestala komunikovat. Jen nás podvedla, udělala si reklamu na svých internetových stránkách, aby se jí zvýšila prodejnost. Můžu se já jako normální člověk proti tomuto podvodu bránit? Je možné vymáhat od datu smlouvy slíbené peníze? Mám toto podvodné jednání někde oznámit a firmu nechat přešetřit např. živnostenský úřad? Jsem tímto jednáním znechucená a rozhodně nechci, aby takový podvod, a ještě k tomu na postiženém dítěti, někomu prošel. Moc děkuji za odpověď nebo radu jak v této věci postupovat.

Re: Nedodržení smlouvy-podvod

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.02.2008 14:52:36

Dobrý den,
závazek z této smlouvy můžete samozřejmě vymáhat v soudním řízení a následně exekucí. Pokud si nevíte rady, jak na to, obraťte se na advokáta, který Vám ve věci poradí a pomůže.

Darovací smlouva

Jablko, 06.02.2008 13:39:55

Před 8 lety jsem zakoupila pozemky patřící naší rodině odedávna, ale které zdědila řízením osudu bývalá družka strýce. Tato žena si výslovně přála, aby se prodej uskutečnil pomocí darovací a ne kupní smlouvy. Nechtěla tehdy údajně, aby se po vesnici vyprávělo, že od nás přijala za naši zahradu a pozemky za ní peníze.
Možná to byl záměr, protože právě od té doby mě její dcera začala velmi brutálními pomluvami napadat.
Musím se svou žalobou na její dceru počkat ještě 2 roky? Anebo bych ji mohla žalovat už teď?
Svědkové se ale bojí vypovídat a já se obávám, že budou raději lhát a zapírat.
Je docela možné, že jí žádnou trestnou činnost nedokážu.
Co můžu v téhle situaci podniknout?
Děkuji.

Re: Darovací smlouva

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.02.2008 15:34:28

Dobrý den,
hovoříte na jedné straně o žalobě a na druhé straně o trestné činnosti, jak tedy tuto věc chcete řešit?
Navíc nerozumím tomu, proč byste měla 2 roky čekat; na co?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »