internet - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rezervacny system

Michal Nosál, 25.10.2008 13:27:17

Mam zaujem podnikat v oblasti cestovneho ruchu. Chcem spustit internetovu stranku s moznostou rezervovania ubytovania v roznych ubytovacich zariadeniach. Moj zist by cinilo urcite percento z kazdej rezervacie cez moju stranku. Otazka je, ci v pripade nespokojnosti som ako sprostretkovatel nejak zodpovedny? Je to mozne nejak pravne zabezpecit proti nejakym komplikaciam zo strany objednavatelov ubytovania?

Re: Rezervacny system

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 27.10.2008 10:23:37

Dobrý den,
to bude záležet na uzavřených smlouvách a podmínkách, které budou obsahovat.

internet

Viktoria Číková , 04.03.2008 10:53:56

Dobrý den.Chci se prosím informovat ohledně´úhrady za internet. Bydlela jsem v pronájmu, ted bydlím na jiné adrese. Využivala jsem internet od UPC. Po zrušení internetu mi přišla faktura na dohrazení. Co by se stalo kdybych danou fakturu nedohradila ? bylo by to vymáhano pořád po mně na nové adrese? mohlo by mi tím UPC utnout služby na nové adrese ? nebo by už neposkytla své služby na staré adrese novému nájemci ? děkuji za informaci

Re: internet

Mgr. Oldřich Topka, 04.03.2008 11:12:27

Dobrý den, jestli nezaplatíte, budete dlužník se všemi důsledky, které z toho pramení. Služba byla poskytnuta Vám a je naivní se domnívat, že přestěhováním na jinou adresu se Vás tento problém již netýká. Částka po Vás bude vymáhána, naroste o úroky z prodlení, o případné náklady na právní zastoupení UPC a v nejhorším případě i o náklady exekutora. Konečná částka může v klidu několikanásobně přerůst původní pohledávku. Takže si to dobře rozvažte.

Viktoria Číková , 04.03.2008 11:18:12

Dobrý den, děkuji za informaci. Uhradit chci- jen sem přemýšlela jak potrestat paní která nám byt pronajímala a nevrátila mi polovinu kauce.
Děkuji.

Německá cestovní kancelář

Petr Surovýž, 04.02.2008 12:48:52

Dobrý den,jsem ve špatné situaci a nevím si rady. Dne 9.12.2007 jsem chtěl odjet na dovolenou do Egypta. Jelikož jsem chtěl jet na zájezd z Německa, tak jsem vše udělal přes internet. Nyní mi přišla upomínka z německé cestovní kanceláře bucher reisen že dlužím za zájezd který jsem si podle nich objednal na internetu. Já jsem si skutečně objednal a zarezervoval zájezd ale pomocí české ck nettravel. Oni mi poslali objednávku a cest.smlouvu a tu jsem podepsanou jim poslal faxem nazpět. Jelikož to bylo last minute tak jsem nic neplatil až na letišti. Ale jelikož jsem chtěl získat i bližší informace o zájezdu tak jsem vlezl na stránky německé cestovní kanceláře, zadal jiný hotel a stravu,dále jméno,příjmení,adresu,telefon,email a odeslal jsem to. Ale nevšiml jsem si že mají v obchodních podmínkách že když zadám jméno,příjmení... a odklepnu ten určitý termín tak je to prý závazné!!!! Tak a ten den 9.12.2007 jsem odjel na letiště s tím že mám jen objednaný jeden zájezd ale ony na mě čekaly 2 letenky na letišti a chtěli to obojí zaplatit.Já jsem jim řekl že jsem si objednal jen jeden zájezd a oni mi řekli že musím podepsat storno na ten druhý zájezd jinak mi nevydají letenky na ten zaplacený tak jsem to podepsal a cestovní kancelář mi teď posílá samé dopisy že jim dlužím 220 Eur za zájezd!! Tak jsem se chtěl zeptat zda li to musím podle českého obchodního práva zaplatit. Jelikož už jsem si něco vyhledával tak jsem zjistil že podle paragrafu 40 obč.zák. musí být platná cest.smlouva písemná nebo elekronicky poslaná ale to nejsem neudělal. Poradíte mi prosím? Mám čas do 13.2.2008 pak to nejspíš předají české firmě..

S pozdravem Petr Surový

Re: Německá cestovní kancelář

Mgr. Oldřich Topka, 06.02.2008 08:32:44

Dobrý den, sám uvádíte, že jste "vlezl" na stránky německé cestovky a přímo na nich jste si svým neuváženým jednáním objednal další zájezd. Už z toho Vám musí být zcela jasné, že po německé firmě nemůžete chtít, aby se chovala podle českého práva. Takže Vám žádné ohánění se paragrafy z českého právního řádu nepomůže. Celá situace však potřebuje hlubší právní rozbor, jelikož se jedná o právní vztah s mezinárodním prvkem, což zvyšuje náročnost celého případu. A to překračuje rámec zde poskytovaného poradenství. Píšete, že Vás tlačí čas, takže se neprodleně obraťte na advokáta. Upřímě řečeno se domnívám, že se zaplacení storna nevyhnete. A to, že by jste se hájil u německých soudů (bez předem jasné vyhlídky na úspěch), by celou věc prodražilo takovým způsobem, že je to téměř nereálná představa.

Re: Německá cestovní kancelář

Jakub Vondráček, 20.10.2008 19:46:10

Dobrý den,mám podobnou zkušenost s touto cestovní kanceláří,která po mne chce zaplatit zájezd na který jsem ani necestoval!Také jsem vyplnil rezervaci na internetu a chtěl bych se zeptat jak to dopadlo se zaplacením tohoto zájezdu.Přece snad není možné,že když jsem žádné cestovní podmínky neviděl ani nic nepodepsal,abych zájezd musel zaplatit!Moc děkuji za předání vašich zkušeností.

S pozdravem Jakub Vondráček

nedoplatek za internet od firmy IBA

Jiri Novotny, 05.01.2008 22:13:56

Dobry vecer, prosim Vas o radu:
Koncem unora 2005 mamka ukoncila smlouvu s poskytovatelem internetu - IBOU a dostala od nich obratem vyjadreni potvrzujici vypovezeni smlouvy a pak se mamka odstehovala do Walesu (UK).
9 mesicu pote IBA mamce volala, ze chybi posledni splatka internetu za unor a tak mamka pozadala svoji dceru v Cesku, aby nedoplatek zaplatila, ale dcera na to zapomnela.
Pred mesicem mamce prisel dopis na starou ceskou adresu, kde jiz 3 roky nebydli, ktery nesmi nikdo jiny nez mamka vyzvednout - od exekutora a tak mu mamka zavolala, ale pry ji po telefonu nic nereknou, chteji, aby prijela osobne, co ze je pro mamku tezke a kdyby chtela napsat plnou moc, musi ji nechat prelozit a pak overit coz je drahe a slozite.
Myslite, ze IBA ma na nedoplatek narok i presto, ze mame potvrzeni o ukonceni smlouvy, kde pisi, ze je vse v poradku a pak se ozvou o 9 mesicu pozdeji, ze chybi zaplatit 375 Kc?

Predem dekuji za odpoved.

Re: nedoplatek za internet od firmy IBA

Mgr. Oldřich Topka, 25.01.2008 08:48:23

Dobrý den, jestliže prokážou, že skutečně nebyly splněny závazky (a jak píšete jeden měsíc skutečně nebyl zaplcen), pak mají nárok své pohledávky vymáhat. A za to, že je dcera zapomnětlivá, a nebyla schopná uhradit poslední splátku, poskytovatel internetu skutečně nenese odpovědnost. Tady je vina jednoznačně na straně dcery.

uvedení cen konkurence

Lukáš, 28.12.2007 16:42:10

Dobrý den,
chtěl bych ve svém eshopu u každé položky vypsat ceny konkurence. Není v tom nějaký právní problém? Děkuji za odpověď.

Re: uvedení cen konkurence

Mgr. Oldřich Topka, 25.01.2008 08:44:04

Dobrý den, srovnávací reklama je regulovaná. Pokud dodržíte podmínky stanovené v §50a obchodního zákoníku, pak ji můžete použít. Jestli však podmínky nedodžíte, mohl by jste mít potíže. Raději věc projednejte s odborníkem na reklamu nebo marketing.

noviny po internetu

pavel zuzaňák, 20.12.2007 11:02:43

Dobrý den, mám dotaz ohledně umístění informačního zpravodaje na vl.stránkách internetu. Musím mít nějaké oprávnění nebo ŽL na takovouto činnost, když pořítám s tím, že bych nabízela část prostoru za úplatu podnik.subjektům za účelem jejejich reklamy?

Re: noviny po internetu

Mgr. Oldřich Topka, 27.12.2007 15:27:04

Dobrý den, jestliže by jste s pronájmu reklamního prostoru měl opakovaný příjem (a to určitě ano), patrně budete muset odvádět nejen daň z příjmu, ale také si zajistit příslušné podnikatelské oprávnění. Jinak by Vám mohlo hrozit, že Vás "někdo udá" za nedovolené podnikání a mohl by jste mít nepříjemnosti. To se týká v podstatě všech, kteří si takovým obdobným způsobem přivydělávají, aniž by tušili, že něco není v pořádku. Detailní informace o předmětu podnikání (např. reklamní činnost) a podmínkách pro získání živnostenského listu dostanete na živnostenském odboru městského úřadu. Daňové povinnosti pak vyřídíte na finančním úřadu. Vznikne Vám tím několik "nepříjemných" povinností, jako je vedení účetnictví a odvod daní, ale jak bylo řečeno, konat něco jen tak a doufat, že se na Vás nepřijde, je riskantní.

rada

Vanish, 19.12.2007 18:54:04

policie CR atd atd...dne 1.11 bla bla jimz bylo podle § 160/1 trestniho radu zahajeno trestni stihani obvinene Andrey..., takto: Podle § 148 odst. 1 pism c) trestniho radu stiznost zamitam, nebot neni oduvodnena a pak na konci dopisu je..ze shora uvedenych duvodu bylo rozhodnuto, jak ve vyroku tohoto usneseni uvedeno, kdyz pro uplnost konstatuji, ze o navrhu obvinene na zasaveni trestniho stihani bude rozhodnuto po skonceni vysetrovani...

v ramci pripravneho rizeni budou veskere okolnosti tj i ty ktere obvinena uvadi na svou obhajobu radne provereny a bude tedy veci dalsiho vysetrovani zda podezreni z trestneho cinu bude rozptyleno ci nikoli..

Prosim Vas o radu,nerozumim tomuto textu..Dekuji moc.

Re: rada

Vanish, 19.12.2007 18:56:33

Zajima me,zda je trestni stihani tedy zastaveno,nebo to bude pokracovat..dekuji moc

Re: rada

Mgr. Oldřich Topka, 20.12.2007 08:36:17

Dobrý den, z dotazu vyplývá, že se jednalo o vyřizování stížnosti obviněné slečny/paní. Není jasné vůči jakému usnesení stížnost směřovala, ale to co píšete je pouze rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení o zamítnutí této stížnosti. Trestní stíhání tedy v žádném případě zastaveno není a vyšetřování pokračuje.

prosím o radu

aaa, 19.12.2007 18:00:19

prosím o radu.zjistí policie jméno uživatele a jeho adresu podle e-mailove adresy ,pokud podám trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu? děkuji

Re: prosím o radu

Mgr. Oldřich Topka, 20.12.2007 08:25:22

Dobrý den, policie by v rámci vyšetřování mohla tyto údaje požadovat od poskytovatele emailových služeb. Je spíše otázkou, jak důkladně by se policisté zabývali Vaším trestním oznámením. V případě pomluvy bych si příliš velké naděje nedělal.

Vysoká platba internetu.

Jiřina M., 28.11.2007 11:20:59

Dobrý den.V roce 2005 nám přišla vysoká platba internetu 1x5619,50kč a po druhé 1871,50kč.,kterou jsme my nezpůsobyli.Byla jsem na 4Českém Telecomu,kde se semnou ani nechtěli moc bavit,protože my tvrdili,že je jasné,že to byly děti na er.stránkách..Jsme doma já a manžel-já v té době ani nevěděla co se s počítačem dělá,a manžel není žádný puberťák,žhavý těchto věcí.Int.jsme měli přes telefon.Podala jsem reklamaci na vyúčtování,ale vše bylo zamítnuto,protože je to z naší strany.Nejsme žádní dlužníci nikde,a na soud nemáme.Asi před měsícem jsem psala novou stížnost(byla mi doporučena)naTelefónica O2-Pardubice,ale dosud nepřišla žádná odpověď.Co mám dělat,Děkuji.J.M.

Re: Vysoká platba internetu.

Mgr. Oldřich Topka, 17.12.2007 16:04:14

Dobrý den, jestliže nebyla uznána reklamace ze strany poskytovatele služby, je možné, že pokud jste nezaplatili , jste stále vedeni jako dlužníci, a hrozí riziko vymáhání této pohledávky. V soudním řízení by jste se museli hájit a prokazovat, že vysoké náklady za připojení nebyly Vaší chybou. Jestliže se vše odehrálo již v roce 2005, je tento časový odstup pro Vás ještě horší, neboť s uplynulým časem se tyto skutečnosti prokazují hůře. V tuto chvíli počkejte, jaké bude vyjádření od firmy Telefonica. Jestli bude Vaše reklamace zamítnuta, můžete se s námitkami na vyřízení reklamace obrátit na Český telekomunikační úřad (konkrétně na odbor ČTÚ ve Vašem kraji, kontakt na www.ctu.cz), který tyto záležitosti řeší.

Herni server

Jan Blaha, 13.11.2007 15:37:49

Dobry den,

rad bych provozoval zabavny herni server na internetu. Jednalo by se zhruba o to, ze za placenou sms by nekdo ziskal kredit a moh by hadat odpovedi na otazky z nekolik moznosti. Vyhry by byly pro nejlepsich par lidi. Je to legalni? Nebo musim mit specialni povoleni?

Dekuji za odpoved.

S pozdravem

Jan Blaha

Re: Herni server

Mgr. Oldřich Topka, 17.12.2007 16:14:55

Dobrý den, nejedná se sice ani o loterii, ani o sázkové hry, avšak se žádostí o informaci ohledně toho, zda k takové činnosti potřebujete povolení či nikoli, se můžete obrátit na Ministerstvo financí, konkrétně na odbor Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi (www.mfcr.cz).

internet

Jarmila N., 15.05.2007 09:04:44

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli mám právo na bezplatné odstoupení od smlouvy, když poskytoval internetu, nedodržuje stanovenou rychlost a má-li ve smlouvě dodatek, která je sjednána na 1 rok, že v případě odstoupení od smlouvy během roku, jsem povinna, doplatit zbytek dlužné částky, která zbývá do vypršení smlouvy.

Děkuji

Petr Šťastný, 15.05.2007 09:16:55

Jakým způsobem nedodržuje rychlost? Není rychlost, uvedená ve vaší smlouvě, pouze maximální? Není to pomalejší kvůli agregaci (rychlost sdílíte s dalšími zákazníky poskytovatele)? To by mělo být specifikováno ve smlouvě. Reálná rychlost bývá vždy nižší než avizovaná maximální.

Jarmila N., 15.05.2007 09:29:37

Nedodržuje to tak, že kolikrát internet vůbec nenaběhne a když ano, tak se ale stejně nemohu dostat ani na mail a stránky nabíhají až několik minut.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »