neplacené volno a dovolená při výpovědi - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

neplacené volno a dovolená při výpovědi

Tomáš Czudek, 05.02.2008 16:10:49

Ještě bych měl jeden dotaz, někde jsem slyšel, že má člověk ve výpovědní době nárok na určité volno pro hledání nového zaměstnání, tak bych se rád zeptal, jak to s tím je. A poslední dotaz - V případě, že skončím prac. poměr 30.4.08 a nevyčerpám tento rok žádnou dovolenou(plus mám ještě 4.5 dne z min.roku) bude mi tato po skončení poměru proplacena? (i zbylá dov. z roku 2007?) nebo si jí musím vyčerpat a pokud to nepůjde, tak propadne?

Re: neplacené volno a dovolená při výpovědi

Mgr. Oldřich Topka, 05.02.2008 16:24:46

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci stanoví : "Vyhledání nového zaměstnání: Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců... Pracovní volno je možné
se souhlasem zaměstnavatele slučovat.". Nevyčerpaná dovolená se při skončení poměru proplácí. Loňskou dovolenou jste si měl vybrat loni. Ta Vám nejspíš proplacena nebude.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »