žaloba - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Poraďte, prosím ...

Mladej kluk, 28.04.2008 15:39:12

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na několik otázek.
Pokud majitel zábávního podniku má pocit, že mu byla hostem odcizena tržba (náš případ : 10.000Kč) má právo zamknout dveře a nepustit nikoho z podezřelých ven z podniku?
Dále pak, jestli policisté, kteří přijeli na "místo činu" májí právo podezřelou osobu (holku) prohledat a jestli mají právo svléknout jí pouze do kalhotek?... U tohoto incidentu nebyla přítomna žádná policistka, pouze majitel podniku, jeho ostraha, dva strážníci a její přítel.

Dále bych se chtěl zeptat, pokud jsme byly pod vlivem alkoholu, bude naše tvrzení méně věrohodné? ... Přeci jen jsme se šli bavit a aklohol k tomu patří... Máme na to zhruba 15 svědků, ale bohužel všichni pili aklohol... Navíc, jeden z hostů vše viděl a mohl potvrdit naši nevinu a když chtěl vše říct majiteli podniku, byl ostrahou vyhozen na ulici...
Osobně si myslím, že jde o podvod majitele podniku, který byl nahraný.

Jak mám za dané situace dosáhnout spravedlnost?
Děkuji za odpověď

Re: Poraďte, prosím ...

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.04.2008 16:13:13

Dobrý den,
předně nevím, proč se ptáte - byli jste obviněni nebo se jen chcete bránit?
Nechat slečnu svléknout před několik muži rozhodně není v pořádku a určitě by znamenalo nějaký postih pro ony strážníky, jestliže byste podali stížnost nadřízenému.
I když jste byli pod vlivem alkoholu a nebylo to takové intenzity, že to mohlo ovlivnit Vaše vnímání události, jste způsobilí k tomu svědčit. Bude spíše záležet na tom, jak se Vaše tvrzení budou shodovat či ne.

žaloba

Sniper, 05.02.2008 11:38:36

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda můžu a budu mít šanci v žalobě proti novinám/blesk/kde o mě psali články,kde jsem měl údajně spáchat tr.čin snásilnění,při vyšetřování se tím moc nezabývali,protože jsem byl v minulosti trestán.Došlo i k soudnímu jednání ted jsem uznán nevinný.U soudu jsem dával důkazy a přesto noviny si psali i věci nepravdivé které nebyli projednávaný při hlavním líčení,mám šanci žalobou?Já jsem blesk kontaktoval a nabídl důkazy o nevině,ono neměli zájem,neš napsali článek měli dát šanci mě k tomu se vyjádřit,noviny nesmějí přeci psát co chtějí bez souhlasu dotyčné osoby,děkuji předem za odpověd.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »