Zřízení věcného břemene - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Věcné břemeno

Petra Jerglová, 25.06.2010 07:19:35

Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit o jakou výši náhrady za zřízení věcného břemene mohu žádat, v případě, že na mém stavebním pozemku bude umístěn stožár nadzemního el. vedení VVN 110 kV? Je možné tuto náhradu stanovit nějakým procentem z hodnoty pozemku?
Přeji hezký den a děkuji.

věcné břemeno při darování nemovitosti

Hana Jandová, 14.04.2008 11:23:43

Dobrý den.
Můj manžel a jeho bratr jsou společnými vlastníky domu, kde má jejich otec zřízeno věcné břemeno na dožití. Manželův bratr by rád svoji polovinu daroval manželovi. Zajímalo by mě, jak správně sepsat darovací smlouvu s ohledem na věcné břemeno. Také mě zajímá jak by měl vypadat návrh na zápis do katastru nemovitostí. Vzory na oba dokumenty jsem již na internetu našla, ale mám obavy z komplikací ohledně věcného břemene, které již u domu existuje.
Moc děkuji za odpověď.

Re: věcné břemeno při darování nemovitosti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 15.04.2008 08:53:47

Dobrý den,
přesný text smlouvy Vám zde opravdu nenapíšu. Proto, pokud máte obavy, obraťte se na odborníka, který Vám smlouvu sepíše či jen zkontroluje.

Zřízení věcného břemene

Tomáš Hanáček, 04.02.2008 21:28:57

Dobrý den, potřeboval bych se Vás zeptat. K našemu domu přistupujeme přes tchánův a sousedův pozemek. Jedná se o přístupovou cestu, kterou vlastní oba přibližně napůl. Musím sepsat "zřízení věcného břemene" s každým zvlášť nebo si můžu sepsat věcné břemeno s oběma současně? Jak je to, když by chtěli mít nějaký dokument užívání přístupové cesty oba majitelé, co je třeba sepsat za smlouvu mezi nimi? Děkuji za odpovědi, s pozdravem TH

Re: Zřízení věcného břemene

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.02.2008 09:29:25

Dobrý den,
doporučovala bych spíše sepsání této smlouvy s každým z nich zvlášť, protože tuto smlouvu budete vkládat do katastru nemovitostí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »