podpis "výhružného" dopisu od zaměstnavatele - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podpis "výhružného" dopisu od zaměstnavatele

silver smutná, 04.02.2008 16:40:42

Po třinácti letech u svého zaměstnavatele mě potkala nepříjemná událost. V úterý 29.1.08 přijela má přímá nadřízená a předložila mi dopis o nespokojenosti s mou prací. Dva body byly výmyslem a ve třetím bodu se psalo, že jsem svým jednáním porušila zákonnou povinnost ze ZP dle § 301 písm d)když jsem jednomu z klientů zadala chybný ceník a on od 07/ do 12/07 platil jiné částky na faktuře, než je uvedeno ve smlouvě. Doslovně se v dopise píše, že jsem zaměstnavateli způsobila škodu 50.000,- Kč. Sama s kolegou jsem svou vedoucí na tuto skutečnost upozornila minulý týden a navíc je situace opačná. Náš klient nám 50.000,- Kč zaplatil navíc a o této skutečnosti zatím neví. Předpokládám, že i kdyby se celá situace řešila vrácením peněz klientovi, nemůže to můj zaměstnavatel brát jako ztrátu, neboť tyto peníze nebyly naplánovány do zisku.
Bohužel jsem tento dopis pod tlakem své nadřízené převzala a podepsala /v jeho závěru mi firma píše, že mi dává lhůtu do 29.2.08, abych zjednala nápravu, jinak to bude důvod k výpovědi ze strany zaměstnavatele/
Může firma po mě tuto částku vymáhat? tedy v případě, že by klientovi peníze musela vrátit? Včera 1.2.08 jsem od své nadřízené obdržela e-mail, kde jsou mi od ní nařízeny nové pracovní úkoly na denní bázi i s reporty pro ni, kdy navíc nemohu využívat např. firmní PC pro hledání kontaktů, ale musím využívat Zlaté stránky. Ovšem tyto úkoly jsou značně nadhodnoceny a jejich splnění v osmihodinové pracovní době není možné. Zvažuji, že v pondělí sama podám výpověď, protože takovéto chování firmy vůči mě, mne psychicky velmi ranilo. Musím se snažit po výpovědní dobu dodržovat v reálnu nemožné body od své nadřízené?
Hrozí mi nějaký postih, pokud toto budu ignorovat?
Velmi Vám děkuji za Vaši informaci

Re: podpis "výhružného" dopisu od zaměstnavatele

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.02.2008 11:05:12

Dobrý den,
zaměstnavateli očividně žádná škoda nevznikla, naopak - díky úrokům se zvýšil jeho zisk a po Vás tak ani nemá co požadovat. Rozhodně nic neplaťte.
Pokud nebudete moci pracovní úkoly stíhat v řádné pracovní době, oznamte to písemně zaměstnavateli (kopii si schovejte) a požadujte naopak nápravu Vy.
Podle mého názoru není tato událost důvodem k výpovědi. Pokud i přesto výpověď dostanete, obraťte se na advokáta a podejte soudu žalobu na určení neplatnosti této výpovědi.
Řešením je i skončení prac. poměru z Vaší vůle a to buď dohodou k určitému datu, nebo výpovědí s dvouměsíční výpovědní lhůtou.

Re: podpis "výhružného" dopisu od zaměstnavatele

silver smutná, 05.02.2008 13:08:10

Velice Vám děkuji za Vaši odpověď, hned je kámen na mém srdci menší O)

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »