těhotenství - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pracovní právo

jana pluharova, 27.07.2008 19:58:55

dobry den, chtela jsem se zeptat dostala jsem výpovět k 30.5.2008to jsem podepsala .Neschopenka mi končila 2.6.2008.Potom jsem asi za 14dní zjistila že jsem těhotná,ale myslela jsem že výpovět je platná.Ale náhodně mě zastavila paní co pracuje ve fabrice kde mě dali výpovět a chce po mě neschopenku od3.6.2008do dnešní ho dne. Chtěla bych se zeptat jestli ji může můj lékař napsat.Mezi tím jsem byly nahlášená na pracovním uřadu. A také jsem byla byla zaměstnána asi od 7.7.2008do22.7.2008.Tak nevím co to má znamenat.Děkuji za odpověd s pozdravem Pluharova

Re: Pracovní právo

Mgr. Oldřich Topka, 28.07.2008 14:28:41

Dobrý den, jestliže měl skončit poměr k 30.5.2008, pak po Vás nikdo nic chtít nemůže. Jestli jste ovšem k tomuto dni teprve dostala výpověď, pak běží 2-měsíční výpovědní doba, kterou musíte odpracovat anebo doložit pracovní neschopnost. Bohužel Váš dotaz je velmi nesrozumitelný, není zřejmé oč vůbec jde.

tehotenstvi

Radka Hromkova, 14.06.2008 22:26:32

Dobrý den.Jsem na rizikovém těhotenství-termín 11/08 a PP mám na dobu určitou do 30.6.2008.Chtěla jsem se zeptat jak muže zaměstnavatel postupovat?mužu dostat výpověd i v pracovní neschopnosti?Co mám a nemám podepsat?A co až nastoupím MD jak by se měl zaměstnavatel podle zákoníku zachovat?Děkuji moc za odpověd HROMKOVA

Re: tehotenstvi

Mgr. Oldřich Topka, 18.06.2008 15:48:41

Dobrý den, zaměstnavatel nemusí postupovat vůbec nijak. Dnem 30.6.08 skončí Váš PP uplynutím určité doby sám o sobě. Zaměstnavatel Vám tedy žádnou výpověď dávat nepotřebuje. 3 dny před skončením by Vás měl na skončení PP upozornit, ale povinné to nemá. Takže po skončení PP se zaměstnavatel vůči Vám nijak zvláštně zachovávat nemusí s výjimkou povinností spojených se skončením PP a eventuálně výplatou nemocenských dávek, pokud jde o velkou organizaci (nad 25 zaměstnanců).

Radka Hromkova, 18.06.2008 19:16:34

Dobry den.Děkuji za odpověd.Mužete mi prosím Vás napsat ty povinnosti spojené se s končením PP.Zaměstnavatel má víc jak 25 zaměstnancu.Ještě bych chtěla vědět kam se obrátit az nastoupim MD?Děkuji Hromkova

Mgr. Oldřich Topka, 19.06.2008 08:36:10

Dobrý den, musí Vám vydat potvrzení o zaměstnání, proplatit zbylou dovolenou a odhlásit Vás na příslušných úřadech. S PPM se obraťte na zaměstnavatele. Porodné a rodičovský příspěvek řeší úřad práce.

Těhotenství

Eva Sobiskova, 11.06.2008 23:19:08

Dobrý den,
můj pracovní poměr je dohodnut na dobu určitou. Otěhotněla jsem. Ještě do skončení pracovního poměru porodím. Ráda bych se zeptala, jak to bude s platem na mateřské dovolené až mi skončí pracovní poměr.
Předem děkuji za odpověď.
E.S.

Re: Těhotenství

Mgr. Oldřich Topka, 18.06.2008 15:42:55

Dobrý den, na MD samozřejmě žádný "plat" dostávat nebudete, protože nebudete pracovat, to je logické. Bude Vám však náležet nemocenská dávka, kterou je peněžitá pomoc v mateřství. Ta se odvíjí od vyměřovacího základu, který se používá pro výpočet nemocenských dávek.

těhotenství

dada, 31.01.2008 21:11:31

Pracuji ve zdravotnictví. Existuje nějaký zákon, který stanoví, do jaké doby musím zaměstnavateli oznámit, že jsem těhotná? Děkuji

Re: těhotenství

Mgr. Oldřich Topka, 01.02.2008 07:20:57

Dobrý den, žádná lhůta pro oznámení těhotenství stanovena není. Je tedy na Vás, kdy to oznámíte, ale neměla by jste to příliš oddalovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »