závěť - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přenechání bydlení a užívání věcí

Alena Žáčková, 05.03.2008 15:19:36

Dobrý den,mám 4 děti,jsem rozvedená.Vím,že v případě mé smrti dědí děti vše stejným dílem.Žiju však ve společné domácnosti s přítelem,který se vzorně o mě i byt stará.Zrekonstruovali jsme byt,díky jemu si žiju v důchodu dobře.On ale nemá jiné bydlení,vím,že v případě mé smrti by vše mé děti zdědily a můj přítel by o vše přišel.Vlastníme ještě automobil,který je napsaný na mé jméno.Chtěla bych mu v případě mé smrti přenechat všechny věci k užívání s tím,že vlastníky zůstávají mé děti a po jeho smrti zdědí vše stejným dílem.Jak mám toto právnicky ošetřit,lze napsat nějakou smlouvu o doživotním užívání
mých věcí pro mého přítele.Zdá se mi nespravedlivé,že by ho mé děti mohly vyhodit,když zařízení,auto, dovolené financoval přítel.Děkuji za odpověď.

závěť

Eva Peutlschmidová, 31.01.2008 13:40:57

Dobrý den,
s přítelem rekonstruujeme dům ve kterém bydlíme společně s jeho rodiči. Dům je napsán na přítele. Rozhodl se že chce sepsat závěť pouze v můj prospěch. Je toto možné, má ještě bratra, nebo by dědil také jeho bratr. Je možné tuto závěť nějak napadnout?

Re: závěť

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 31.01.2008 15:34:59

Dobrý den,
ano, takovou závěť Váš přítel sepsat může. Jediné omezení by bylo pouze v případě, kdyby měl děti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »