Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den pracuji v jedné firmě na výrobu igelitových pytlů, v lednu u nás zavedli kamerový systém,v únoru nám dali podepsat papíry jestli souhlasíme nikdo nesouhlasil,zajímalo by mne zda to může být na úřadě to mají nahlášený (úooú), dělám už 5týdnů noční šichtu a minulí týden jsem se zapovídala o 20min déle na svačině tak si mne šéf včera zavolal a dal mi napomenutí za hrubé porušení pracovní kázně že jsem se plně nevěnovala pr. činnosti děláme v úkole a vše jsem měla splněno jen bych se chtěla zeptat jestli může celou pracovní dobu takhle špiclovat a může za to trestat. Sledování kamerovým systémem nikde nemáme napsáno a ani nás s tím neseznámil i když je to viditelný kamery máme namířeny skoro na každý stroj předem děkuji za odpověď
Dobrý den, jestli mají kamerový systém řádně oznámeny na ÚOOÚ, pak nezáleží na tom, jestli s tím souhlasíte nebo ne. Někdo tomu říká "špiclování" (zpravidla zaměstnanci) a někdo zase kontrola dodržování pracovních povinností nebo pracovněprávních předpisů a bezpečnosti práce (zpravidla zaměstnavatelé). Výslovná úprava této problematiky dosud v ČR není, vychází se z kontrolních pravomocí zaměstnavatele daných v ZP, přičemž nikde není konkrétně stanoveno jakými prostředky tak lze činit. Na tohle téma se vede řada diskuzí a pochybnosti přetrvávají, ale jednoznačnou úpravu by měl časem upravit přímo zákon.
Dobrý den, pracuji v jedné firmě jako obráběč kovů. Poslední dobou se u nás ve firmě rozmáhají takové věci, jako například, vedoucí dojde ráno do práce a uvidí že stroj nejede ta se zeptá proč nejede, řeknem mu že to před chvílí dojelo a že jsme uklízeli aby další směna mohla pokračovat v práci. Jenže on na to odpoví že se podívá na záběry z kamery. roto by mě zajímalo jestli má na to právo, a taky by mě zajímalo jestli vůbec smí používat kamery, když nikde ve firmě není žádný štítek s nápisem že tyto prostory jsou sledovány kamerovým systémem. pčedem děkuji za odpověď.
Dobrý den, přečtěte si odpověď na dotaz pod Vaším příspěvkem. Je tam řešeno totéž.
Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se používání kamer na pracovišti. Má zaměstnavatel právo na sledování záznamu z kamer? A jak dlouho lze záznam uchovávat? Děkuji za odpověď
Dobrý den, k tomu musí mít zaměstnavatel schválení od úřadu na ochranu osobních údajů. Jestli ho nemá, můžete k tomuto úřadu podat podnět pro podezření ze spáchání správního deliktu. Bude zahájeno správní řízení a může být uložena pokuta. Záznamy by se neměly uchovávat vůbec, popřípadě jen po určitou krátkou dobu. Přesné instrukce by měl zaměstnavateli sdělit úřad.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com