Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Máme s manželem uzavřenou smlouvu o zúžení SJM. Oba máme jinde trvalé bydliště, i v jiném okrese. Mám možnost získat nájemní byt v obecním domě. Dosud není podána žádost o rozvod. Obávám se, aby manželovi - i bez mého souhlasu - nevzniklo užívací právo k bytu. Děkuji za odpověď.
Dobrý večer.Prosím Vás o radu manžel mi byhrožuje že mi zruší v domě ve kterém on zdědil trvalý pobyt chci zeptat jestli to může udělat?A jestli si ja budu muset najít neaké bydlení nebo on.Děkuji
Dobrý den,
předně, údaj o trvalém bydlišti má pouze evidenční charakter. Proti Vaší vůli Vás z domu vystěhovat nemůže; může tak učinit pouze na základě rozhodnutí soudu. Navíc by se tato otázka řešila zřejmě až v případném rozvodovém řízení, či po něm.
Děkuji Vám za odpověď a mohla by jste mi prosím poradit ještě ohledně majetku?Manžel koupil od svoji mámy auto. Platilo se to z hypotéky, ale ty peníze jsou třeti osoby, ale hypotéku platíme my. Mám na to auto nárok? Děkuji. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Manžel tvrdí že na nej nemám nárok a na nic co se z té hypotéky přerábělo.
Dobrý den dotaz na zjištení hlašeného trvalého bydlište podle jmena a přijmení popřípadě rodného čisla se dá trvale byliste a přechodné bydliste zjistit na internetu jaký odkaz v Brně děkuji za pomoc.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com