Znásilnění feny - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Znásilnění feny

Jaroslav Kopecký, 30.01.2008 08:55:23

Dobrý den,

utekl mi pes, přeskočil sousedovi plot a spojil se s jeho hárající fenou. Přišla majitelka a pes se v záchvatu strachu od feny utrhl, čímž jí způsobil vnitřní zranění. Při operaci to bylo 10 stehů a majitelka po mně chce 4200,- za proplacení operace. Má na to z právního hlediska nárok? P.S. taky mi vrtá hlavou, jestli se je nepokoušela násilím oddělit... Děkuji za diplomovanou reakci.

Re: Znásilnění feny

Mgr. Oldřich Topka, 30.01.2008 09:07:38

Dobrý den, pes je z právního hlediska věcí. Teoreticky by tedy mohla požadovat náhradu škody za její poškození. Jestliže se nedohodnete, může svůj nárok uplatnit u soudu. Bude však muset prokázat, že ke škodě došlo Vaší vinou (neuhlídáním psa), dosahuje takového rozměru, který uvádí, a že mezi Vaším jednání a vznikem škody je tzv. příčinná souvislost. Dále bude dokládat náklady, které jí vznikly v souvislosti s odstraněním škody (tj. ošetřením feny) a popřípadě také náklady řízení. Vy se budete muset hájit, že škoda byla způsobena (nebo alespoň částečně) v důsledku její snahy o odtržení milujícího se páru pejsků (a to se nikdo nezmiňuje o psychické újmě, kterou obě zvířátka takovým brutálním zásahem utrpěla).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »