Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Syn se učí automechanikem. Pokud by při odborném výcviku způsobil škodu na vodidle zákazníka, jak by to bylo se případnou náhradou škody? V pojišťovně jsem se informovala, že na tyto případy se nevztahuje pojištění zodpovědnosti za škodu z občanského života. Škola požaduje po jeho spolužákovi úhradu škody za poškozenou součástku v plné výši což činí 7000 Kč, což mi nepřipadá úplně vpořádku.
Syn se učí automechanikem. Pokud by při odborném výcviku způsobil škodu na vodidle zákazníka, jak by to bylo se případnou náhradou škody? V pojišťovně jsem se informovala, že na tyto případy se nevztahuje pojištění zodpovědnosti za škodu z občanského života. Škola požaduje po jeho spolužákovi úhradu škody za poškozenou součástku v plné výši což činí 7000 Kč, což mi nepřipadá úplně vpořádku.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit ohledně mé situace. Praskl mi ventil od vody na stupačkách (měnily se v roce 2002 a výměna prováděl pronajímatelú). Bohužel v noci ventil praskl a když jsme ráno vstali, byl byt pod vodou a 2 byty pod námi taky vytopené. Já nemám pojistku na byt, sousedé ano. Sousedům škodu zaplatila pojišťovna, která teď chce vymáhat škodu na mě. Pronajímatel se od odpovědnosti distancuje i když on výměnu ventilů prováděl . Technik, který mi byl teď vyměnit ventil potvrdil, že starý ventil praskl vinou vady v materiálu. Kdo tedyza takovou škodu odpovídá?Může po ně chtít pojišťovna náhradu škodu, kterou vyplatila vytopeným sousedům? Děkuji moc za odpověď
Dobrý den, pojišťovna se skutečně můžete domáhat zaplacení škody po tom, kdo ji způsobil. Jestliže se chcete odpovědnosti zbavit, budete muset prokázat, že škoda nevznikla Vaším přičiněním. A jak to tak vypadá podle toho, co píšete, patrně se budete muset hájit u soudu. To znamená, že podáte žalobu na osobu (nebo firmu), o které se domníváte, že nese odpovědnost (špatný materiál či práce apod.). Může se totiž stát, že žalobu na Vás podá pojišťovna. Zkuste stedy nejprve zjistit, co by pojišťovna vyžadovala k tomu, aby po Vás škodu nevymáhala. Zcela určitě však doporučuji celou věc zkonzultovat s právníkem, jelikož případnou žalobu by měl sepsat odborník.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com