Náhrada škokdy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

náhrada škody

Alena Pučková, 24.02.2009 07:58:22

Syn se učí automechanikem. Pokud by při odborném výcviku způsobil škodu na vodidle zákazníka, jak by to bylo se případnou náhradou škody? V pojišťovně jsem se informovala, že na tyto případy se nevztahuje pojištění zodpovědnosti za škodu z občanského života. Škola požaduje po jeho spolužákovi úhradu škody za poškozenou součástku v plné výši což činí 7000 Kč, což mi nepřipadá úplně vpořádku.

náhrada škody

Alena Pučková, 24.02.2009 07:57:09

Syn se učí automechanikem. Pokud by při odborném výcviku způsobil škodu na vodidle zákazníka, jak by to bylo se případnou náhradou škody? V pojišťovně jsem se informovala, že na tyto případy se nevztahuje pojištění zodpovědnosti za škodu z občanského života. Škola požaduje po jeho spolužákovi úhradu škody za poškozenou součástku v plné výši což činí 7000 Kč, což mi nepřipadá úplně vpořádku.

Náhrada škokdy

Jan Novák, 29.01.2008 07:51:14

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit ohledně mé situace. Praskl mi ventil od vody na stupačkách (měnily se v roce 2002 a výměna prováděl pronajímatelú). Bohužel v noci ventil praskl a když jsme ráno vstali, byl byt pod vodou a 2 byty pod námi taky vytopené. Já nemám pojistku na byt, sousedé ano. Sousedům škodu zaplatila pojišťovna, která teď chce vymáhat škodu na mě. Pronajímatel se od odpovědnosti distancuje i když on výměnu ventilů prováděl . Technik, který mi byl teď vyměnit ventil potvrdil, že starý ventil praskl vinou vady v materiálu. Kdo tedyza takovou škodu odpovídá?Může po ně chtít pojišťovna náhradu škodu, kterou vyplatila vytopeným sousedům? Děkuji moc za odpověď

Re: Náhrada škokdy

Mgr. Oldřich Topka, 29.01.2008 08:36:11

Dobrý den, pojišťovna se skutečně můžete domáhat zaplacení škody po tom, kdo ji způsobil. Jestliže se chcete odpovědnosti zbavit, budete muset prokázat, že škoda nevznikla Vaším přičiněním. A jak to tak vypadá podle toho, co píšete, patrně se budete muset hájit u soudu. To znamená, že podáte žalobu na osobu (nebo firmu), o které se domníváte, že nese odpovědnost (špatný materiál či práce apod.). Může se totiž stát, že žalobu na Vás podá pojišťovna. Zkuste stedy nejprve zjistit, co by pojišťovna vyžadovala k tomu, aby po Vás škodu nevymáhala. Zcela určitě však doporučuji celou věc zkonzultovat s právníkem, jelikož případnou žalobu by měl sepsat odborník.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »