Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Mám na vas prosbičku.Chtel bych se zeptat.Přítelkyně má byt který dostala jako dar od sve nebohe babičky ješte pred svadbou. V době manželstvi jeji ex-manžel udelal rekonstrukci v hodnote cca 6oo tisic.Vlastnikem bytu ale neni. Přitelkyně ten byt prodala a jeji ex-manžel ted požaduje tuhle častku z rekonstrukce.Chci se zeptat ma narok na tu častku z rekonstrukce kterou ma podloženou učtama?(majitelem bytu je přitelkyne) Dekuji za odpověd.
Dobrý den, byt je sice její, ale on jej zhodnotil svou investicí. Podstatné je i to, jestli do toho vložil peníze, které byly výlučně jeho anebo šlo o finance ze společného jmění manželů. Nárok na určitou kompenzaci však má. Buď se můžou dohodnout nebo podat žalobu na soud, ať stanoví jestli má ex-manžel právo vyrovnání požadovat (což má) a v jakém rozsahu.
dobrý den,děkuji předem za případnou radu.Jsem 2 roky po rozvodu a zatím se nic nedělo.Ale už se dít začne.Býv. manžel má svoji představu,že dřevoobráběcí stroje+dřevo nemají žádnou hodnotu a vezme si je zdarma do svého nového domova,dílnu "prodá" své jediné dceři a rod. domek se prodá a dá mi 1/2 polovinu ceny.Upozorňuji,že všechen tento majetek jsme vybudovali spolu za 20 l manželství,zdá se mi to VELMI DIVNÉ VYROVNÁNÍ,nemám prostředky na právnické služby,protože stavební půjčku jsem za něho platila já a domek oddlužila.Už se 4 roky na údržbě domku nepodílí.jelikož je už 2 rok v Anglii za prací,ale ani když tam nebyl,tak se nepodílel.Mě to připadá jako patová situace pro mne a nevím si z ní rady?!jestli máte nějaký nápad,tak budu jen a jen ráda.děkuji předem.....T.V.
Dobrý den, jestli nevíte jak vypořádat SJM, tak podejte návrh na vypořádání k soudu. Uveďte veškeré věci, které patřily do SJM a chcete je vypořádat. Soud pak rozhodne o tom, komu co připadne a to s ohledem na spravedlivé rozdělení.
V r. 2002 jsem byl rozveden bez přítomnosti manželky, jelikož opustila rodinu a v té době byla mimo republiku, takže nedošlo k mejetkovému vyrovnání.Chci prodat garáž kterou jsem kupil v tomto manželství.Jak mám postupovat?
Předem děkuji.
Dobrý den,
pokud byla garáž koupena za trvání manželství, je pravděpodobně součástí SJM. Pokud jste se do r. 2005 nevypořádali, platí, že jste se stali podílovými spoluvlastníky k této garáži a každý jste vlastníkem 1/2. Z toho důvodu má manželka předkupní právo k Vašemu podílu. Svůj podíl jí tak musíte nejprve nabídnout ke koupi. Doporučuji dohodnout se, protože 1/2 podíl na garáži je téměř neprodejný.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com