majetkové vyrovnání - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Majetkové vyrovnani..

SASHA KANALOŠ, 27.02.2008 02:18:42

Dobrý den. Mám na vas prosbičku.Chtel bych se zeptat.Přítelkyně má byt který dostala jako dar od sve nebohe babičky ješte pred svadbou. V době manželstvi jeji ex-manžel udelal rekonstrukci v hodnote cca 6oo tisic.Vlastnikem bytu ale neni. Přitelkyně ten byt prodala a jeji ex-manžel ted požaduje tuhle častku z rekonstrukce.Chci se zeptat ma narok na tu častku z rekonstrukce kterou ma podloženou učtama?(majitelem bytu je přitelkyne) Dekuji za odpověd.

Re: Majetkové vyrovnani..

Mgr. Oldřich Topka, 27.02.2008 08:18:55

Dobrý den, byt je sice její, ale on jej zhodnotil svou investicí. Podstatné je i to, jestli do toho vložil peníze, které byly výlučně jeho anebo šlo o finance ze společného jmění manželů. Nárok na určitou kompenzaci však má. Buď se můžou dohodnout nebo podat žalobu na soud, ať stanoví jestli má ex-manžel právo vyrovnání požadovat (což má) a v jakém rozsahu.

rodinný dům+truhlářská dílna..majetkové vyrovnání

Taťjana Vybíralová, 08.02.2008 18:07:49

dobrý den,děkuji předem za případnou radu.Jsem 2 roky po rozvodu a zatím se nic nedělo.Ale už se dít začne.Býv. manžel má svoji představu,že dřevoobráběcí stroje+dřevo nemají žádnou hodnotu a vezme si je zdarma do svého nového domova,dílnu "prodá" své jediné dceři a rod. domek se prodá a dá mi 1/2 polovinu ceny.Upozorňuji,že všechen tento majetek jsme vybudovali spolu za 20 l manželství,zdá se mi to VELMI DIVNÉ VYROVNÁNÍ,nemám prostředky na právnické služby,protože stavební půjčku jsem za něho platila já a domek oddlužila.Už se 4 roky na údržbě domku nepodílí.jelikož je už 2 rok v Anglii za prací,ale ani když tam nebyl,tak se nepodílel.Mě to připadá jako patová situace pro mne a nevím si z ní rady?!jestli máte nějaký nápad,tak budu jen a jen ráda.děkuji předem.....T.V.

Re: rodinný dům+truhlářská dílna..majetkové vyrovnání

Mgr. Oldřich Topka, 27.02.2008 08:36:17

Dobrý den, jestli nevíte jak vypořádat SJM, tak podejte návrh na vypořádání k soudu. Uveďte veškeré věci, které patřily do SJM a chcete je vypořádat. Soud pak rozhodne o tom, komu co připadne a to s ohledem na spravedlivé rozdělení.

majetkové vyrovnání

pavel beran, 26.01.2008 20:44:17

V r. 2002 jsem byl rozveden bez přítomnosti manželky, jelikož opustila rodinu a v té době byla mimo republiku, takže nedošlo k mejetkovému vyrovnání.Chci prodat garáž kterou jsem kupil v tomto manželství.Jak mám postupovat?
Předem děkuji.

Re: majetkové vyrovnání

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.01.2008 14:26:02

Dobrý den,
pokud byla garáž koupena za trvání manželství, je pravděpodobně součástí SJM. Pokud jste se do r. 2005 nevypořádali, platí, že jste se stali podílovými spoluvlastníky k této garáži a každý jste vlastníkem 1/2. Z toho důvodu má manželka předkupní právo k Vašemu podílu. Svůj podíl jí tak musíte nejprve nabídnout ke koupi. Doporučuji dohodnout se, protože 1/2 podíl na garáži je téměř neprodejný.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »