Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, jsem studentem pravnicke fakulty v Plzni a chtel jsem Vas
poprosit o radu. Dostal se mi do ruky problem,se kterym si nevim moc rady.
Jedna se o dum,ktery byl v dedickem rizeni rozdelen na tretiny. Dva majitele
tretin se rozhodli,že onen dum chteji prodat,ale treti majitel je cely zivot
v Maroku,nikdy tu nebyl,podil zdedil po matce asi pred 16-ti lety a nikdy se
o to nezajimal. O nemovitost se nestara,nejeví zadny zajem,na korespondenci
neodpovida, neumi cesky a je mu asi 70 let, dohoda s nim neni mozna. Dum je
skoro v demolicnim stavu a hrozí narizeni k lidvidaci. Jak by se dal ziskat
jeho podil,bez vyplacení? Co pro to udelat? Me napadlo vydržení,ale nevim co
a jak pro to udelat. Mohli by jste mi prosim poradit? Za odpoved predem
dekuji. Jan Vrnak
Dobrý den,
vydržení možné není, protože pro něj zákon předpokládá dobrou víru v tom, že mu věc patří, což není tento případ.
V tomto případě doporučuji podat soudu žalobu - návrh na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti. Pokud se tomu třetímu nepodaří doručit, ustanoví soud opatrovníka, což pro ostatní 2 spoluvlastníky bude daleko jednodušší řízení.
Myslím, že toto je jediný způsob vyřešení.
Dobrý den,jsem jeden ze tří majitelů nemovitosti, kterou se již třetím rokem snažíme prodat. Před 2 lety jsem se rozvedl a z dané nemovitosti odstěhoval(při rozvodovém řízení neproběhlo vypořádání majetku manželů). Bohužel však z důvodu mých finančních problémů jsem danou nemovitost zatížil exekucí. Před nedávnem však tato nemovitost byla přenechána realitní kanceláři(exklusivita), která má za úkol ji prodat.Já už však nechci a nemůžu dále čekat ale potřebuji se dluhů zbavit.Chtěl jsem se proto zeptat jestli,vzhledem k mé situaci by bylo možné, můj podíl nemovitosti tzn.1/3 odprodat a ze získaných peněz dluhy vyrovnat? Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
řeknu to jednoduše, pokud je na nemovitosti nařízená exekuce, prodat ji nemůžete ani s ní nijak nakládat. Domluvte se s exekutorem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com