Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den chci se zeptat do jaké skupiny patří sklady(velkoobchod s vodo instalačním materiálem). Máme jej celoročně otevřen(průvan). Děkuji za odpověď
Mohlo by se jednat o druhou skupinu prací (činnost vstoje nebo při chůzi spojená s přenášením lehkých břemen nebo překonáváním malých odporů - laboratorní práce, vaření, strojní opracovávání a montáž malých lehkých dílců, práce nástrojářů a mechaniků, prodavači, práce vsedě s pohybem obou paží-např. obsluha lisů, výstupní kontrola atd.
Blíže zjistíte ve vládním nařízení č. 178/2001 Sb.
Pro úplnost dodávám, že tento předpis byl nahrazen nař.vl. č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci.
Dobrý den,
chci se zeptat jaké jsou minimální teploty na pracovišti. Na internetu jsem našel dělení na různé skupiny, které mě jako laikovy moc neřeknou a je to doplněné o tepelný odpor oděvu.
Obyčejné montérky + tričko mají jaký tepelný odpor, nebo kde se to dá zjistit?
Ve firmě pracují zámečníci, svařeči, obrábění kovů. Pracoviště jsou ve více halách. Do jaké skupiny patří jednotlivé profese?
A jaká má být teplota na šatně, kde jsou sprchy?
Předem děkuji
Dobrý den, tohle vše jsou otázky, které vycházejí z předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, zj. nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci. Jde o normu z řadou technických údajů a na první pohled složitou. Chcete-li přesné informace o teplotách na pracovišti, nesouvisí to jen s vykonávanou profesí, ale také s konkrétními místními podmínkami na pracovišti. Podrobnosti o tom by Vám měl podat zaměstnanec, který má ve firmě na starosti BOZP, případně kontaktujte inspektorát práce, který tohle řeší.
Dobrý den, mám trochu složitější dotaz. Pracuji již 4 roky v jedné pojišťovací společnosti, která není nejmenší, v klientském centru. Na začátku jsem podepsal smlouvu a platební výměr, na němž stála určitá základní mzda a možnost odměn za pracovní výkony. Tehdy jsem se také dověděl systém hodnocení - každý úkon je ohodnocen nějakou bodovou hodnotou, přičemž na konci musí být uděláno dejme tomu 180 bodů, aby člověk splnil svoji práci. Před 2 lety přišel zaměstnavatel s tím, že si budeme vydělávat na základ sami - stanovil hodnotu bodu na 3,50 za bod a čím více člověk udělal, tím více si vydělal. A tehdy začaly problémy, protože pokud jsme si vydělali hodně, sešlo se nějaké vedení a záhy šla hodnota bodů dolů - v současnoti až na 2,40 a nyní nám tím opět vyhrožují. Problém je, že všechny tyhle věci - body, limity, hodnoty bodů nemáme vůbec nikde ve smlouvě, ani v kolektivní, ani v pracovním řádu, ani v osobní smlouvě a přesto se vždy dovíme něco ve stylu hodnota bodu šla dolů, vyděláte si méně. Dochází k situacím, kdy lidi, kteří mají vyšší základ (a já k nim nepatřím) musí dělat mnohem více práce, aby si vydělali na základ, ale tím že dělají více, je opět určeno, že hodnota bodu je špatně nastavena a je snížena a tak pořád dokola. Má na tohle vůbec zaměstnavatel právo, bez jakéhokoliv podepsané smlouvy s námi, bez našeho souhlasu? Dá se proti tomu vůbec nějak bránit?
Dobrý den, při podezření na porušování pracovněprávních předpisů můžete podat podnět na Oblastní inspektorát práce. Ten je pověřen dohledem nad dodržování těchto norem. Pokud jde o netransparentní podmínky pro určování mezd, dá se předpokládát, že to skutečně nebude v souladu se zákony, jelikož zaměstnanec by měl být o odměnách za práci a podmínkách jejich výpočtu a vyplacení dostatečně a jasně seznámen.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com