ŘRD-vlastnictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ŘRD-vlastnictví

Vladimír Myslivec, 23.01.2008 14:42:23

Dobrý den,před 20lety(byl jsem svobodný)na mě přepsaly rodiče členství v družstvu na řad. rod. dům,který stavěli svépomocí.Po té se odstěhovali a já se oženil.Po3 letech manželství jsem(jsme) dům odkoupili od družstva do os. vl.Potřebné fin. prostředky jsem řešil ůvěrem. Otázka- na kupní smlouvu byla automatic. napsána i manželka jako spoluvlastník.bylo to správné,co stím tedˇ, čeká mě rozvod a tudˇíž majet. vypořádání. Děkuji.

Re: ŘRD-vlastnictví

Mgr. Oldřich Topka, 23.01.2008 15:52:53

Dobrý den, dům byl ve společném nájmu manželů a prostředky, kterými jste splácel úvěr byly s největší pravděpodobností používány ze společného jmění manželů (tehdy BSM - bezpodílové spoluvlastnictví manželů). V době uzavírání kupní smlouvy se nejspíše postupovalo v souladu s tehdejší právní úpravou a tudíž je manželka spoluvlastníkem domu oprávněně. Konkrétní rozbor je však nad rámec zde poskytovaného bezplatného poradenství. K co nejlepší ochraně Vašich majetkových zájmů při rozvodu Vám doporučuji zajistit si právní zastoupení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »