odstupné - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odstupné

Zuzana , 01.02.2012 09:35:24

Dobrý den, prosím o radu. Jsem na RD,která mi ted končí, pro nadbytečnost dostanu vypoveď a 3měsíční odstupné. Myslela jsem, že mi bude vzpočítáno z čtvrtletí mého prům. výdělku před MD. Jenže mi bylo oznámeno, že bude vypočítáno z prům. výdělku pracovnic, co tam pracují nyní, jelikož došlo ke změnám odměňování (samozdřejmě dolů).
TO můžou?
A ještě jedna otázečka: do odpracovaných let u zaměstnavatele se počítá i RD?

Děkuji za odpoveď.

Re: odstupné

ivzez , 14.02.2012 21:48:47

Rozhodným obdobím pro výpočet odstupného je kalendářní čtvrtletí předcházející skončení pracovního poměru. Protože jste v té době kvůli RD neměla žádný výdělek, musí zaměstnavatel použít pravděpodobný výdělek (kolik byste si pravděpodobně vydělala, kdybyste pracovala). Tzn., že zaměstnavatel postupuje správně.

Doba péče o dítě do 4 let se z hlediska nároku na důchod či na podporu v nezaměstnanosti posuzuje jako doba odpracovaná.

Pokud po RD nenastoupíte do práce, bude se podpora pohybovat kolem 3.000 měsíčně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »