Pes pokousal mého psa - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pes pokousal mého psa

Radim Kaloč, 25.01.2012 09:20:10

Dobrý den, včera jsem vyšel se svým psem z bytu v paneláku a můj pes sešel o patro níže, kde jej napadl souseduv pes. Můj pes utrpěl velkou tržnou ránu ve velikosti dlaně, nyní na veterině probíhá operace. Veterinární chirurg nynější operaci odhadl na částku 2500 s tím že pokud vše bude dobře zhojeno, budou další náklady na doléčení asi ve stejné výši. Chci se zeptat jak mám řešit tuto nemilou záležitost a na koho se obrátit, neboť majitel psa nechce o spolučasti na nákladech za léčení slyšet, prej ať si ho dám k soudu.
Děkuji Kaloč

Re: Pes pokousal mého psa

Pados, 25.01.2012 16:13:40

Vzhledem k tomu, že majitel psa dobrovolně nic neuhradí, je třeba nejdříve věc oznámit policii, podle toho zda uzná viníka majitele, může jej nechat potrestat magistrátem a Vy se poté můžete obrátit na soud s nárokem na náhradu škody. V případě že policie Vám sdělí, že majitel psa nic nezavinil, nic nezanedbal, ani se na soud neobracejte. S pozdravem měl jsem také pokousaného psa, policie jednoznačně prokázala zavinění, které ale spáchal 14 letý chlapec, takže se musím obrátit na soud, protože rodiče pachatele odmítají se mnou komunikovat. Pados

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »