Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, jsem po rozvodu a s manželem jsme měli pouze ústní dohodu o vypořádání majetku. Dohoda se změnila z jeho strany a já bych se měla se synem odstěhovat.I když jsem loni na podzim byt doplatila do OV a nabídla mu vyplacení z bytu.Děkuji
Dobry den chtela bych se vas zeptat. Po te co manzel odesel jsme sepsali dohodu ze on si bere auto a me na oplatku nechava kuchynskou linku. V soucasne dobe jsme rozvedeni a on nyni podal zadost o vyporadani sjm, kam zahrnul i auto a kuchynskou linku. Bere soud dohodu v potaz a auto i kuch linku vyradi pri vyporadani sjm, nebo ta dohoda ja k nicemu? Auto i kuch. linka byla porizena z penez ktere mel exmanzel pred manzelstvim. Dekuji Mona
Dobrý den. Jsme s manželkou v rozvodovém řízení. Já jsem během našeho dvacetiletého manželství vybudoval zemědělskou firmu, která má nyní majetek v hodnotě několika milionů. Manželka mi pomáhat nebo kdekoli pracovat odmítala. Nyní požaduje polovinu mé firmy, pozemky, stroje, zvířata. Ale já si nedovedu představit, že jí budu ve své firmě denně potkávat. Co mám udělat, abych jí to nemusel dát? Pokud nic dělat nemůžu, musím jí opravdu dát polovinu ze všeho nebo jí musím vyplatit? V případě vyplacení existuje nějaký splátkový kalendář? Mám obavu, že každé řešení mojí firmu položí. Předem díky za odpověď.
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu. Žijeme s manželem v městském bytě, nájemní smlouva je napsaná na mého manžela. Byt mu přenechala jeho bybička. Manžel se částečně odstěhoval, byt stále navštěvuje, nechal zde veškeré zařízení a měsíčně přispívá na nájem a na syna. Nyní v bytě žiji já se synem. Chci požádat o rozvod (manžel s rozvodem souhlasí), bohužel nemám finanční prostředky a nevím, zda se nedudem se synem muset vystěhovat, nebo ho budu muset vyplatit? Prosím o radu a předem moc děkuji za odpověď.
Dobrý den,
za trvání manželství existuje tzv. právo společného nájmu bytu. Pokud se po rozvodu nedohodnete, zruší tento společný nájem bytu soud, na návrh jednoho z Vás. Zároveň určí, zda je povinnost zajištění náhradního bydlení.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com