MA NA TO DOTYCNY PRAVO? AKO POSTUPOVAT? - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

MA NA TO DOTYCNY PRAVO? AKO POSTUPOVAT?

Simona Mokranova, 22.01.2012 12:55:52

Dobry den,
v prvom rade sa Vam chcem podakovat, pretoze ste jedni z mala co poskytuju pravnu pomoc zdarma.Moj problem je nasledovny.
Moja mama sa na internetovom portali zoznamila
s jednym muzom, ktory, ako neskor vysvitlo, obchoduje uz 5rokov, s dovozom aut z Nemecka. Po dlhej komunikacii som si u neho objednala osobny automobil BMW, do objednavky som uviedla udaje ze moze byt rada 5, alebo 3. V komunikacii som sa zmienila, ze do konca novembra 2011 budem mat k dispozicii 10.000€ a auto do konca novembra potrebujem. Odpovedal mi ze ok, situacia sa mi ale zmenila, a mala som k dispozicii iba 8000€, o com som ho ale upovedomila este vtedy, ked auto pre mna nemal, a odpovedal mi, ze peniaze niesu problem, moze mi aj pozicat. Pocas celej doby som ho musela kontaktovat a upovedomovat ja. Auto do konca novembra samozrejme nebolo, ani po odoslani najskor zalohy 3000€ a neskor dalsich 5000€, som nedostala ani potvrdenie o platbe, ani ziadnu zmluvu, nic.
Disponujem iba vypisom z banky a konv

Re: MA NA TO DOTYCNY PRAVO? AKO POSTUPOVAT?

Simona Mokranova, 22.01.2012 12:57:33

Disponujem iba vypisom z banky a konverzaciami v mobile, a v e-mailoch. Auto mi mal podla jeho slov doviest v decembri tesne pred Vianocami, no v den, ako mi mal auto predat az po mojom opatovnom kontakte mi oznamil, ze autu sa pokazila prevodovka. Oznamil mi, ze musi odcestovat, a peniaze mi posle na ucet jeho dcera, medzi sviatkami. Nestalo sa tak. Neustale som ho kontaktovala s tym, kedy mi peniaze vrati. Po dlhsom case z neho vyslo, ze on mi auto este stale hlada, a dotycne bmw5, dal opravit. Ja som si medzi casom, ale nasla dalsie auto, za ktore som zaplatila zalohu, a cakala som iba na peniaze od neho, aby som ho mohla vyplatit, nove auto. Peniaze neprisli v plnej sume, ale poslal mi 4000€, teda polovicu, a dalsiu mi zadrziava s tym, ze mi ju zasle, az vtedy, ked mu jeho novy kupujuci zaplati zalohu za auto, ktore malo byt ,,udajne" moje. Pred dvoma tyzdnami som mu zaslala ODSTUPENIE OD KUPNEJ ZMLUVY, ktora bola vykonana iba na zaklade ustnej dohody. A stanovila som mu termin d

Simona Mokranova, 22.01.2012 13:00:58

A stanovila som mu termin do konca januara 2012, ale neverim, ze mi peniaze vrati. Chcela som sa spytat, ma nato pravo?? a ako by som mala postupovat?
Dakujem velmi pekne.

Karel Dlouhý, 22.01.2012 20:18:20

Právo nemá.
Obrátit se na advokáta.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »