Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
pracuji ve firmě, kde mám dva poloviční úvazky na dvě různé činnosti. Jednu dělám přes internet ale na druhou musím být v práci.
Dohromady mám mít prac. dobu od 8 do 16:30 ale neustále musím dělat přesčasy od 8 do 20:00 několik dní v týdnu. Proto jsem se se zaměstnavatelem dohodl na jednom volném pracovním dnu na konci týdne. Nyní ale zaměstnavatel plánuje i tento pracovní den zaplnit prac. činností ani přes moje žádosti nechce zaměstnat dalšího pracovníka.
Jak se mohu bránit? Přesčasy neproplácí a náhradní volno mi je k ničemu, protože ještě chodím do školy právě na konci týdne.
Děkuji
V případě dvou smluv nemůžete pracovní dobu dobu posuzovat společně. V o bou případech (u každé smlouvy zvlášť) by byla přesčasem až práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu (max. 40 hodin týdně).
Podle mne nejde o přesčasy, nárok máte jenom na mzdu za vykonanou práci.
No takhle dělám 60hod./týdně. V každé smlouvě mám stav¨novenou prac dobu 20 hodin/týdně
Pracovní dobu je třeba pro každou smlouvu posuzovat samostatně, nelze ji sčítat.
Zaměstnavatel může v případě potřeby požadovat i práci nad rámec sjednaný v pracovní smlouvě.
O přesčas by šlo teprve v případě, že byste na jednu smlouvu odpracoval více než 40 hodin za týden.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com