Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ve firmě pracuji od 5/1999 do 5/2007 a znovu ( návrat do stejné firmy) od 8/2007, na MD jsem nastoupila v lednu 2009. V únoru 2012 mi končí RD, ale zaměstnavatel se již nyní vyjádřil, že doba je zlá a mám si práci hledat jinde, a že za měsíc mi dá vědět "jak to uděláme".
Dle nového ZP je odstupné určováno dle délky pracovního poměru. Počítá se MD jako odpracovány 3 roky?
Mám při výpovědi od zaměstnavatele nárok na 2+3 měsíce odstupného?
Jaké mám práva při výpovědi dohodou.
Děkuji za odpověď
MD trvala prvních 28 týdnů, po ní čerpáte RD. Ano, doba péče o dítě do 4 let se z hlediska nároku na důchod a na podporu započítává jako odpracovaná.
Obdržíte-li výpověď od zaměstnavatele podle § 52 písm. a) až c), budete mít nárok na odstupné. Obdržíte-li výpověď z jiného důvodu (§ 52 písm. d až h) nebo uzavřete-li se zaměstnavatelem dohodu o rozvázání pracovního poměru bez uvedení důvodu zakládajícího nárok na odstupné, nebudete mít na odstupné nárok.
O důvodu výpovědi rozhoduje ten, kdo výpověď dává (nikoliv její příjemce).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com