Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zdravím...chci se zeptat. Můj táta má jeden závažný problém. Jeho rodiče mu slíbili dům, ve které s nimi žijeme, ale pořád není přepsaný na mého otce. Jeho táta (tedy můj děda) řekl, že neošidí svého druhého syna. Dům který je prarodičů, mají prarodiče na půl, takže každého je jedna polovina. Teď přecházím k závažnému bodu. Můj otec pomáhal, tedy spíše postavil skoro celý dům svému bratrovi, od kterého z té doby nedostal ani halíř. Tak se chci zeptat, jestli můj otec má nějaké právo dostat od svého bratra nějaké peníze teď? Svědky, kteří se na stavení toho domu podíleli, dokáží dosvědčit, že můj otec ten dům stavěl. Máme tedy opravdu právo na nějaký finanční podíl? Děkuji.
Pokud Váš otec pomáhal svému bratrovi beze smlouvy (písemné či ústní) a zdarma, u bratra Vašeho otce došlo k bezdůvodnému obohacení, které je povinen vrátit. Doporučuji buď dohodu či uznání dluhu, nebo soud. Případné uznání dluhu lze použít v řízení o dědictví.
U nás doma máme skoro stejný problém, jako u slečny. Táta postavil svému bratrovi dům, ve kterém teď žije se svojí rodinou. Tak se chci zeptat, jestli by mého tátu mohl jeho bratr vyplatit?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com