Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, v nejbližších dnech budu ukončovat studium na vysoké škole (nedostatečný počet kr.) a od září budu studentem jiné vysoké školy. Vím, že budu muset na pracovní úřad kde budu vedený jako nezaměstnaný, ale dozvěděl jsem se, že po dvou měsících budu muset na nějaké neplacené veřejné práce. Do zaměstnání bohužel nemůžu, od září budu studentem jiné vysoké školy a potřebuji věnovat hodně času přípravě a doučování a práci na tři dny v týdnu neseženu. Chtěl bych chodit na jednorázové brigády například přes nějakou agenturu 2-3 týdně. Mohu se zeptat jaké jsou možnosti, aby za mě stát platil SP a ZP a nebo někdo jiný? a nemusel jsem na ty veřejně prospěšné práce? Skoro vůbec tomu nerozumím. Děkuji mnohokrát
Stát hradí zdravotní pojištění za studenty nebo za uchazeče o zaměstnání.
Pokud nebudete uchazečem o zaměstnání (uvádíte, že do zaměstnání nastoupit nemůžete kvůli přípravě na další studium), neměl by Vás ÚP ani zaregistrovat.
Pokud byste jako uchazeč o zaměstnání odmítl veřejné práce, musel by Vás ÚP sankčně vyřadit z evidence, další registrace by byla možná nejdříve po 6 měsících.
V obou případech (příprava na studium nebo vyřazení z evidence) byste si musel zdravotní pojištění hradit sám.
Poučení uchazečů o zaměstnání (PDF, 248 kB):
https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/viewPdf.do?SSID=8wYJ3K4UP0D1w3JZPD68J.u2G7m10lkg#navpanes=0
Do adresního řádku prohlížeče je nutné vložit celý odkaz v uvozovkách (samozřejmě bez uvozovek):
"https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/viewPdf.do?SSID=8wYJ3K4UP0D1w3JZPD68J.u2G7m10lkg#navpanes=0"
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com