Platnost rezervační smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Platnost rezervační smlouvy

Ladislav Tesař, 10.01.2012 12:57:22

Dobrý den,
Dotaz :
řeším prodej bytu přes RK. já mám s nimi prostředkovatelskou smlouvu platnou do 5.2.2012 ale se zájemcem kterého sehnali se nějak nemůžeme dohodnout a je možné že zájemce našel jinou nemovitost a zároveň i já jsem našel jiného zájemce za vyšší částku než mám aktálně domluvenou ve sprostř. smlouvě. tudíž teoreticky nastala situace kdy pro obě strany by bylo výhodné se na RK vykašlat ale jsme smluvně vázáni. zájemce má podepsanou rezervační smlouvu a zaplacenou zálohu.

Teď ale hlavní věc dotazu. Zjistil sem že zájemce podepsal a složil zálohu o 3 dny dříve než se mnou RK sepsala sprostředkovatelskou smlouvu. Tudíž v době kdy se zájemcem sepisovali tuto smlouvu nebyli ještě ode mě jako majitele k tomuto kroku smluvně pověřeni.

Chtěl bych se zeptat zda by toto šlo použít jako důvod aby zájemce smlovu napadl a byla mu vrácena záloha. a já bych pak jen počkal do 5.2. kdy mě sprostředkovatelská smlouva končí.

Předem díky za rady a reakce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »