Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pěkný den, mám pronajatý byt, na dobu neurčitou.
( Smlouva o nájmu bytu, uzavřena v souladu a ustanovením Paragrafu 663 a následujících zákona Č 40/1964 Sb.)
Prosím o radu, mám v jednom odstavci větu !
V případe prodlení s platbou nájemného a nedodržení sjednaných podmínek nájmu, bude nájemní vztah ukončen se zkrácenou výpovědní lhůtou v délce 1 Měsíce.
Jsem zoufalí, jsem po splatnosti 14 dní, ne mojí vinou a majitel mi byl ústně oznámit, že se musím do týdne vystěhovat, jinak že přejde k právním krokům a okamžitě mně vystěhuje. Už třetí den nespím, má na to právo? Děkuji vám moc za vaší odpověď.
Doplňující otázka. Musí být výpověď vždy písemná? A nebo panu majiteli stačí, když mi výpověď oznámí jen tak?
Nájem bytu je zákonem chráněným vztahem, při kterém je omezena autonomie vůle. Ustanovení smlouvy, které uvádíte, nečiní smlouvu neplatnou, odporuje však zákonným výpovědním důvodům podle § 711 a 711a občanského zákoníků a je proto neúčinné. Výpověď Vám proto z tohoto důvodu dát nemůže. Výpověď musí být vždy písemná a pokud by Vám byla doručena, neprodleně (do 60 dnů od doručení), podejte žalobu na určení neplatnosti výpovědi.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com