Výpověď ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď ve zkušební době

Martin Pěnička, 30.12.2011 02:51:55

Dobrý den,
řeším vážnou situaci. Na konci listopadu jsem ohlásil s tím, že ve firmě už končím. Podal jsem písemnou žádost - zrušení pracovního poměru zaměstnacem ve zkušební době, že končím hned. Ale vedoucí zamítl s tím, že lhůta je 3 dny po oznámení. Pak jsem podal opravenou žádost s datem listopadu s tím, že končím 1. 12. Opět tu žádost odmítl, protože bylo neplatné datum. Nakonec jsem podal žádost 2. prosince s tím, že končím 8. prosince. Nechtěl jsem v té firmě býti za malý plat. Uvedl jsem, že výpověď je bez udání důvodu. Dne 2. prosince jsem pracoval naposledy. O týden později mi přišel email od hlavního účetního, že nemá stále doručenou výpověď a přitom měl moji výpověď vedoucí nadřízený (nikoli ředitel společnosti). Dne 9. prosince jsem poslal poštou doporučeně s tím, že jsem oznámil výpověď 2. prosince s tím, že končím 8. prosince. Omlouvám se za nesrozumitelnost, nejsem dostatečně v klidu. Děkuji za odpověď.

Re: Výpověď ve zkušební době

Karel Dlouhý, 31.12.2011 17:01:09

Je třeba rozlišovat mezi žádostí, výpovědí a zrušením pracovního poměru ve zkušební době - to jsou různé věci s různými účinky.
Čili není jasné, co jste napsal do písemnosti předané zaměstnavateli.

Pokud byste dal na konci listopadu písemné oznámení o zrušení pracovního poměru ve zkušební době, pak vedoucí vám neměl co zamítat (lhůtu 3 dny není nutno dodržet).
Pokud jste dal písemnopst označenou jako výpověď, která byla zaměstnavateli předána v prosinci, pak by běžela výpovědní lhůta 2 měsíce a skončila by 29. 2. 2012.

Re: Výpověď ve zkušební době

Martin Pěnička, 08.01.2012 19:09:27

Přijde mi to absurdní, že v té firmě chtějí zdržet. Podal jsem zrušení prac poměru ve zkušební době ke dni 2. prosince s tím, že končím 8. prosince. Dne 2. prosince jsem byl naposled - protože jsem nechtěl dále pracovat za malý plat. Pak mi přišel email se zprávou Bez evidence docházky, přitom byl podán papír zrušení prac. poměru ve zkušební době.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »