Nedodržení podmínek kupní sml. - mám právo odstoupit? - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nedodržení podmínek kupní sml. - mám právo odstoupit?

Mat, 27.12.2011 23:53:39

Dobrý den, v červnu 2009 jsem svému bývalému příteli, se kterým mám 5 letou dcerku, uzavřela kupní smlouvu. Prodala jsem mu svůj spoluvlastnický podíl na bytové jednotce za pouhých 180 tisíc. Smlouvu jsem podepsala pod tlakem, až později jsem si uvědomila, že jsem byt prodala za absolutně nevýhodných podmínek. Nejenže hodnota bytu byla daleko vyšší, ale kupujícímu nebyl ve sml. určen splátkový kalendář, částku měl uhradit do 30. 6. 2011. Ve smlouvě nejsou dané žádne důsledky při nezaplacení částky v daném termínu, není zde ani nic o úrocích z prodlení. Částka mi zatím stále nebyla uhrazena, a to již s půlročním zpožděním. Na peníze jsem spoléhala, v důsledku neobdržení mi vznikly dluhy na mém podnájmu. S dcerou jsme skončily v sociálním bytě bez koupelny, s WC na chodbě, s topením ve starých kamínkách... O dceru nejeví žádný zájem, výživné ale posílá. Zajímalo by mě, zda mám vzhledem k nedodržení podmínek kupní smlouvy nárok na odstoupení? Nebo zda mám nárok na nějaké úroky? Jak mám postupovat, aby mi peníze zaplatil? Děkuji, Martina V.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »