Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Hezke vanoční dny!
Zamestnavatel mi telefonicky oznamil,ze jsem sice nadbytecny,ale ze o mne projevila zajem jina divize naseho podniku.
Ve skutecnosti prichazi na post vedouciho clovek,ktery se nekolik let zasazuje o me propusteni, i kdyz moji primi nadrizeni se mnou pocitali i do budoucna.Jeden jeho pokus uz kdysi probehl a mezi me nedostatky by snad uvedl i "nepriznive pocasi".Proto rad uvolnim pozici,ale ze zkusenosti vim,ze prevod jinam muze byt na kratkou dobu vedouci k vypovedi.Mam dokonce obavy,aby to nebyl prevod s vypovedni lhutou.
Nemel by mi zamestnavatel oznameni o organizacnich zmenach/nadbytecnosti/ podat pisemne?Neporusuje zakon,kdyz hovori o nadbytecnosti,bez pisemneho oduvodneni? Dekuji za odpoved.
Pro doplneni musim uvest i to,ze jsem dosud neodporoval a pracoval i v delnicke profesi jeko "posledni" delnik,abych se vyhnul "stretum"...
V posledni dobe jsem byl vyrazen z nocnich smen,prisel jsem o priplatky,nebylo mi umozneno studium jako ostatnim.
Je to mozne povazovat za diskriminaci na pracovisti?
Nedomnívám se, že by "neumožnění studia" bylo možné posuzovat jako diskriminaci. O potřebě zvýšení či prohloubení kvalifikace rozhoduje zaměstnavatel na základě potřeby zaměstnavatele (nikoliv na základě zájmu zaměstnanců).
Převedení na jiný druh práce, než máte sjednán v pracovní smlouvě by byl možný pouze s Vaším souhlasem, např. dodatkem k pracovní smlouvě. Totéž se vztahuje na přeložení do jiného místa.
Ústní informace o "nadbytečnosti" Vás vůbec nemusí zajímat. Dokud neobdržíte od zaměstnavatele písemnou výpověď, jste stále zaměstnán na základě platné pracovní smlouvy.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com