Rozvázání pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rozvázání pracovního poměru

Veronika Adamcová, 30.11.2011 23:39:40

Dobrý den,
jako studentka nezkušená v pracovních vztazích a nešťastnou shodou životních okolností jsem se v roce 2010 ocitla na pracovním úřadě. Odtamtud jsem byla ,,stažena'' a zaměstnána jako pokladní v kině na půl úvazek. Zavazuje mě smlouva na dobu určitou, konkrétně od března roku 2011 do března roku 2012, že nemohu podat výpověď? Zaměstnavatel argumentuje, že na mě dostal dotace a že si nejdříve musí vše zjistit. Ráda bych též byla informovaná z jiného zdroje.
děkuji mnohokrát.

Re: Rozvázání pracovního poměru

ivzez , 03.12.2011 16:26:20

Samozřejmě, že můžete dát výpověď. V tomto případě bych doporučila ji zaměstnavateli zaslat doporučeným dopisem s doručenkou.

Ovšem výpovědí zkrátíte pracovní poměr jenom o jeden měsíc. Doručíte-li totiž zaměstnavateli výpověď do 31. 12. 2011 včetně, začne výpovědní lhůta běžet 1. ledna a pracovní poměr skončí 29. února 2012.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »