slučování škol - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

slučování škol

Miroslav Rokyta, 25.11.2011 00:05:17

Pracuji několik desítek let v jedné škole. V rámci "optimalizace" středních škol v našem kraji dochází ke sloučení dvou škol do nového právního subjektu. Měli bychom dostávat k podpisu nějaký dodatek k pracovní smlouvě, na základě kterého přechází naše pracovněprávní vztahy na nově vzniklou školu. V této "nové" škole ale pro mě pravděpodobně nebude uplatnění a očekávám tedy následnou výpověď z důvodů zrušení místa(?).
V této souvislosti mi nejsou jasné dvě věci:
1) Na co si dát při podepisování dodatku ke smlouvě pozor, abych měl v případě výpovědi nárok na odstupné?
2) V případě, že bych dodatek ke smlouvě odmítl podepsat, vznikne mi nárok na odstupné z důvodu zániku organizace? ("moje" současná škola zaniká a vzniká nová - jiný název, IČO...)
Děkuji, Mirek

Re: slučování škol

ivzez , 03.12.2011 17:01:28

Půjde-li o přechod práv a povinností, zůstane s největší pravděpodobností v platnosti původní pracovní smlouva.

Nárok na odstupné by vznikl pouze v případě, že by zaměstnavatel dal výpověď podle § 52 písm. a) až c) ZP.

Dejte si pozor na "novou zkušební dobu" (tu bych nepodepsala), během níž by zaměstnavatel mohl pracovní poměr zrušit bez odstupného.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »