Ručitelství - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ručitelství

Vladimír Štěpánek, 21.01.2008 12:52:34

v roce 1992 jsem já a bývalý kolega ze zaměstnání uzavíral u České spořitelny smlouvu o poskytnutí půjčky na stavbu rodinného domu. Na tyto půjčky jsme si vzájemně ručili. Nyní se občas stává, že platby z jeho strany váznou a jsem vyzýván k uhrazení jeho dlužné částky. Prosím o informaci, zda existuje možnost se z ručitelství nějakou formou vyvázat a má-li cenu se v této záležitosti obrátit na advokátní kancelář. Velice děkuji za odpověď.
S pozdravem
Vladimír Štěpánek

Re: Ručitelství

Vlastislav Wloch, 21.04.2008 19:12:56

Dobrý den,prosím o pomoct,jestli je možné se vyvázat ze smlouvy jako ručitel u Hypo stavební spořitelny..Úvěr je sice splácen,ale ve velmi nepravidelných splátkách a já mám problém si vzít svůj hypoteční úvěr u své banky. Děkuji Wloch

Mgr. Oldřich Topka, 22.04.2008 14:10:44

Dobrý den, to si vyřiďte s věřitelem a tím, za koho ručíte. Ručitelské pozice se sám o sobě nezbavíte, řešení není tak jednoduché. S uvolnění z ručení bude muset souhlasit banka a ta bude chtít nabídnout jinou variantu zajištění. Upsat se jako ručitel jste si měl dobře rozmyslet již v době, kdy jste s tím souhlasil.

Mgr. Oldřich Topka, 22.04.2008 14:15:03

Dobrý den, platí totéž. Celou věc musíte řešit s věřitelem. Advokáta budete potřebovat spíše ve chvíli, kdy splníte za dlužníka a budete po něm požadovat náhradu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »