spolupodílnictví na domu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

spolupodílnictví na domu

Jitka S., 21.01.2008 10:57:04

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké práva mám v případě, že jsem jedním ze spoluvlastníků nemovitosti, která je rozdělena na podílové vlastnictví. Nemovitost je obytný dům s 5 různě velikými bytovými jednotkami. Já obývám byt 3 + 1 v 1. patře, kde obývá byt 1 + 1 i sousedka. Máme společné WC a velkou chodbu. Nyní se sousedka rozhodla svůj byt (podíl na domě) prodat. Všechny spoluvalstníky obeslala, aby splnila povinnost informovat o předkupním právu. Cenu bytu několikráte nadhodnotila. Sdělila jsem jí, že bych její byt (podíl na domě) ráda odkoupila, ale za nižší cenu, což ona nechce. Nyní se bojím, že nový majitel bytu (spoluvlastník domu) mi může dělat problémy s užíváním společných prostor (WC a chodba). Mohu tomu jako jeden ze současných spoluvlastníků nějak předejít? Mohu po ní požadovat včasné informování a seznámení s novým spoluvlastníkem domu? Mohu s novým spoluvlastníkem nesouhlasit?
Děkuji Jitka S.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »