Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
sousední pozemek patřící městskému úřadu byl pronajat soukromé mateřské školce pro 12 dětí. Jsme obtěžováni hlukem, pracovní doba je do 19 hod, nabízeno je hlídání o víkendech a o prázdninách. Při špatném počasí si provozovatelka dělá hřiště z našich neoplocených soukromých pozemků bez věcného břemene přísupu a příjezdu se zdůvodněním, že je zde pro děti bezpečněji. Stavební úřad dal povolení k nebytovým prostorům ve vile na ohlášení, protože je využíváno méně jak 50% plochy nemovitosti, což nevyžaduje souhlas sousedů. Děti na náš pozemek házely poměrně velké kameny, mohly zranit mou dceru, která si hrála na zahradě. Městská část nezkoumala povolení k této činnosti pro daný objekt, dokonce jim v rámci nájemní smlouvy udělili souhlas s používáním nepovolené kanalizační přípojky pro daný objekt, která se na pozemku úřadu nachází. K objektu se přijíždí po pozemku městské části, příjezd pro 12 aut ráno a 12 odpoledne je tedy řešen pronájmem celého pozemku jako zahrady.
Obávám se, že v tématu "dovolená" (pracovní právo) odpověď neobdržíte.
Manžel je po cevním bajpasu, amputaci prstu dolní končetiny a bude mít vyčerpáno 380 dní.Pracuje jako traktorista. Obvodní lékař mu již měsíc po operaci tvrdil, že se do práce nevrátí a má nárok na ID. Nyní o něj požádal a bylo mu přiznáno pouze 25% snížení pracovní schopnosti. Je možné požádat na sociálním odboru o prodloužení podpůrčí doby nemocenského a na jak dlouho?
Domnívám se, že o prodloužení podpůrčí doby bylo možné požádat před podáním žádosti o ID. Ale zkuste se ještě přeptat na OSSZ.
dobry den ,ukončila jsem pracovní poměr z duvodu dohody dne 30.9.2011, kdy jsem měla ještě v srpnove vyplatě uvedeno narok na dovolenou celkem 8 dní,jinak za cely rok mam narok na 15dníchtěla bych se zeptat na kolik dní mam narok na vyplacení dovolené když jsem v zaří navybrala ani den.pracovala jsem u firmy od roku 2003.děkuji za info
Dohoda o rozvázání pracovního poměru je jednou ze dvou možností, jak ukončit pracovní poměr, nikoliv důvod.
Protože jste u zaměstnavatele pracovala od 1. 1. do 30. 9. 2011, máte nárok na 9 dvanáctin z roční výměry dovolené. Přepočet dovolené si nechte vysvětlit mzdovou účetní (máte na to právo).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com