dotaz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pronájem sousedního pozemku pro soukromou školku

Markéta Nováková, 18.10.2011 12:50:51

Dobrý den,
sousední pozemek patřící městskému úřadu byl pronajat soukromé mateřské školce pro 12 dětí. Jsme obtěžováni hlukem, pracovní doba je do 19 hod, nabízeno je hlídání o víkendech a o prázdninách. Při špatném počasí si provozovatelka dělá hřiště z našich neoplocených soukromých pozemků bez věcného břemene přísupu a příjezdu se zdůvodněním, že je zde pro děti bezpečněji. Stavební úřad dal povolení k nebytovým prostorům ve vile na ohlášení, protože je využíváno méně jak 50% plochy nemovitosti, což nevyžaduje souhlas sousedů. Děti na náš pozemek házely poměrně velké kameny, mohly zranit mou dceru, která si hrála na zahradě. Městská část nezkoumala povolení k této činnosti pro daný objekt, dokonce jim v rámci nájemní smlouvy udělili souhlas s používáním nepovolené kanalizační přípojky pro daný objekt, která se na pozemku úřadu nachází. K objektu se přijíždí po pozemku městské části, příjezd pro 12 aut ráno a 12 odpoledne je tedy řešen pronájmem celého pozemku jako zahrady.

Re: pronájem sousedního pozemku pro soukromou školku

ivzez , 24.10.2011 01:23:14

Obávám se, že v tématu "dovolená" (pracovní právo) odpověď neobdržíte.

podpůrčí doba nemocenského

ludmila mašínová, 18.10.2011 10:53:08

Manžel je po cevním bajpasu, amputaci prstu dolní končetiny a bude mít vyčerpáno 380 dní.Pracuje jako traktorista. Obvodní lékař mu již měsíc po operaci tvrdil, že se do práce nevrátí a má nárok na ID. Nyní o něj požádal a bylo mu přiznáno pouze 25% snížení pracovní schopnosti. Je možné požádat na sociálním odboru o prodloužení podpůrčí doby nemocenského a na jak dlouho?

Re: podpůrčí doba nemocenského

ivzez , 24.10.2011 01:24:57

Domnívám se, že o prodloužení podpůrčí doby bylo možné požádat před podáním žádosti o ID. Ale zkuste se ještě přeptat na OSSZ.

dotaz

iva anavi, 18.10.2011 09:57:34

dobry den ,ukončila jsem pracovní poměr z duvodu dohody dne 30.9.2011, kdy jsem měla ještě v srpnove vyplatě uvedeno narok na dovolenou celkem 8 dní,jinak za cely rok mam narok na 15dníchtěla bych se zeptat na kolik dní mam narok na vyplacení dovolené když jsem v zaří navybrala ani den.pracovala jsem u firmy od roku 2003.děkuji za info

Re: dotaz

ivzez , 24.10.2011 01:28:00

Dohoda o rozvázání pracovního poměru je jednou ze dvou možností, jak ukončit pracovní poměr, nikoliv důvod.

Protože jste u zaměstnavatele pracovala od 1. 1. do 30. 9. 2011, máte nárok na 9 dvanáctin z roční výměry dovolené. Přepočet dovolené si nechte vysvětlit mzdovou účetní (máte na to právo).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »