privatizace bytů - odkoupení za nájemníka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

privatizace bytů - odkoupení za nájemníka

Michal Kluc, 09.10.2011 13:32:50

Dobrý den,

jsem studentem, u nás ve městě se chystá privatizace některých domů. Bohužel v tom domě nebydlím a předkupní právo mají nájemníci, kterým město bude prodávat byt. Jsou mezi nimi a důchodci, kteří nemají peníze na zaplacení bytu. Chtěl bych byt odkoupit za ně a nechat je tam v klidu dožít, protože byt bych chtěl, ale ne za tržní cenu. Stejně než začnu pracovat, bude to nějaký rok trvat. Vybral bych svoej stavební spoření, zaplatil za ně byt a až by tam dožili, bych by spadl mě do vlastnictví. Vím, že to dělají i realitní kanceláře, často máme ve schránce odkoupím Váš byt před privatizací. Chtěl jsem se zeptat, jaká je třeba smlouva a jak ji právně ošetřit, popř. kde vyhledat právníka a kolik tento úkon stojí.

Re: privatizace bytů - odkoupení za nájemníka

právní vrba, 10.10.2011 11:03:06

Stávající nájemníci byt nekoupí, město jej prodá jinému zájemci - zjistěte si na městě podrobnější pravidla (termíny, cena apod.).
Stávající nájemníci Vám postoupí své právo na koupi bytu - zeptejte se na městě, zda to umožní a za jakých podmínek.
Stávající nájemníci byt koupí za Vaše peníze, kdy Vy jim poskytnete půjčku a oni Vám byt převedou (s věcným břemenem doživotního užívání za úhradu nákladů s tím spojených). Zde bude nutná Smlouva o půjčce, možná i Smlouva o smlouvě budoucí kupní, směnka, atd. - kontaktujte advokáta, znalce této problematiky (nikoliv takového, který "dělá vše"; pozor na tuzemské RK - slíbí vše, neudělají buď nic, nebo podvod).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »