Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prodal sem dům a ve smlouvě měla být údajně klauzule o penále,pakliže se neodhlásím do určitého data.Jelikož sem vyděl smlouvu pouze u prodeje,od té doby ne,tak nevím,jestli to pravda je,nebo nikoli.Momentálně uběhlo asi půl roku od prodeje a já stále nemám vlastní byt,do kterého bych se mohl přihlásit.Dnes mi zavolal nový vlastník domu,že požádal národní výbor o mé odhlášení a přihlášení na tento výbor a následně ode mne bude požadovat tuto pokutu,což prý dnes už činí 160.000 kč.Na dům si nedělám nárok,ani do domu nechodím,ani se nijak k domu nehlásím,pouze mám v občanském průkazu trvalé bydliště.Jak se mohu proti pokutě bránit.Děkuji za radu.Buresch
Dobrý den,
začnu tím, že nerozumím tomu, jak je možné, že jste "smlouvu viděl jen u prodeje a nyní ji nemáte".
To je totiž naprosto zásadní věc. Pokud tam takové ustanovení o povinnosti odhlásit si údaj o trvalém bydlišti do urč. data je a Vy jste tuto povinnost porušil, má kupující na penále nárok (neřeším již otázku přiměřenosti a dobrých mravů, to je na případném soudu).
Skutečnost, že nemáte vlastní bydlení kupujícího zajímat nemusí, Vy jste zřejmě měl určitou povinnost, kterou jste porušil.
Jako první krok se však podívejte do smlouvy - musíte jí mít doma, nebo požádejte kupujícího o zaslání kopie. Pak uvidíte, jestli je jejich požadavek oprávněný.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com