Smlouva - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Smlouva

Robert , 21.08.2011 22:33:12

Dobrý den.
Při uzavření smlouvy o nájmu bytu jsem uzavřel nájemní smlouvu s pronajímatelem bytu na dobu určitou,se "zvlástním ujednáním" v této nájemné smlouvě,že před uplynutím doby trvání nájmu uzavřu kupní smlouvu s pronajímatelem bytu o převodu bytu z pronajímatele na mou osobu za pevně stanovenou částku XXX kč.V soucastné době je však toto ujednání pro mě nevýhodné,moje situace dostát závazku se změnila a nechci smlouvu o odkoupení nemovitosti uzavírat.Ve smlouvě nejsou stanovené sankce pokud jedna nebo druhá strana nedodrží toto ujednání.Majitel nemovitosti trvá na tom,že musím dostát závazku,vyhrožuje soudem a požaduje náhradu.( Nejsem dlužník,byt je jeho,dobu trvání nájmu dostojím ).Prosím Vás o názor,zda je toto "zvlášní ujednání"v nájemné smlouvě právně závazné ? Jedná se o smlouvu o smlouvě budoucí ? ( V popisu odstavce není definováno,že se jedná o smlouvu o smlouvě budoucí ),pokud ano,prosím Vás o radu jak mám dál postupovat?

Děkuji.
Robert.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »