Zrušení podnájemní smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zrušení podnájemní smlouvy

Michal Jánský, 14.08.2011 19:57:45

Dobrý den.
Mám uzavřenou podnájemní smlouvu na dobu určitou, ve které mám uvedeno, že výpověď můžu dát, pokud se nemovitost stane neobyvatelnou či nezpůsobilou k dalšímu užívání bez zavinění podnájemníka. Takto skončí podnájem dnem doručení písemné výpovědi podnájemcem pronajímateli.
Bohužel se potřebuji přestěhovat kvůli pracovní nabídce. Našel jsem v Občanském zákoníku, paragraf 719, který se odkazuje na paragraf 710, že můžu dát tříměsíční výpověď bez udání důvodu, pokud není dohodnuto jinak. Ve smlouvě ale o takové výpovědi není vůbec řeč. Pouze je tam zmíněna ta výpověď z důvodu neobyvatelnosti (která končí podnájem dnem doručení výpovědi - není zde tříměsíční lhůta). Taky je zde zmíněna dohoda s druhou smluvní stranou (která je bohužel nereálná) a skončení uplynutím sjednané doby (smlouva na dobu určitou) - což je až za dlouho.
Můžu tedy podat výpověď bez udání důvodu s tříměsíční lhůtou?
Předem moc děkuji za jakoukoliv odezvu

Re: Zrušení podnájemní smlouvy

Karel Dlouhý, 14.08.2011 21:10:10

"že můžu dát tříměsíční výpověď bez udání důvodu, pokud není dohodnuto jinak"
Ale jak jsem pochopil, je dohodnuto jinak - jenom výpověď z důvodu neobyvatelnosti,dohoda s druhou smluvní stranou a skončení uplynutím sjednané doby.

Nejsem si jist - zda to znamená, že tříměsíční výpověď bez udání důvodu dát můžete.

Michal Jánský, 14.08.2011 22:08:10

A nevíte prosím Vás, kdo by mi mohl poradit? Na koho se zkusit obrátit? Případně: Jak postupovat?
Osobně se mi zdá vcelku nelogické, že bych nemohl dát výpověď vůbec a musel čekat až do konce doby.

Karel Dlouhý, 15.08.2011 11:47:51

Do poradny Sdružení pro ochranu nájemníků, Sdružení ochrany spotřebitelů nebo u nějakého advokáta.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »